Erdoğan’ın uçak resti: Dünyada savaş uçakları üreten bir tek Almanya mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz düzenlediği basın toplantısında Eurofighter savaş uçağı ile ilgili soruya cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, Türkiye’nin 40 adet Eurofighter savaş uçağı alacağına dair soruya dikkat çeken bir cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ”Almanya verir veya vermez, dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz.Şu anda İnsansız Savaş Uçakları konusunda Türkiye önemli bir noktaya gelmiştir. “ifadelerini kullandı.

”İsrail’e faşist bir ülke dediniz. Bununla ilgili gerekçeleriniz nedir? Hamas terör örgütünü nasıl barış örgütü olarak görüyorsunuz? Bu sözler Almanya ile ilişkileri nasıl etkileyecek?  Türkiye’nin 40 adet Eurofighter savaş uçağı alacağı konuşuluyor.” sorusuna Başkan Erdoğan şöyle cevap verdi;

Öncelikle NATO’nun önde gelen ülkelerinden bir tanesi ilk beşin içerisinde yer alan bir ülkeyiz Türkiye olarak. Türkiye, NATO’da sıradan bir ülke değil. Şu anda NATO’nun içerisinde düşüncesi, kanaati kimin ne olursa olsun. Rusya-Ukrayna arasında herkes kimin yanında yer alıyor, Ukrayna’nın. Türkiye olarak biz Ukrayna ile de görüşüyoruz Rusya’yla da. Ama 33 bin ton tahıl koridorundan bütün o tahılı Avrupa’ya, Afrika’ya götüren biz olduk.

Şu anda diyorsunuz ki yüzlerce, bakın ben size yüzlerce demiyorum binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü? Öldürdü. Hastaneleri yok etti mi? Etti. İbadethaneleri, Camii, Kilise vuruyor mu? Vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsız oluyorum. Peki sen bir Hıristiyan olarak bundan rahatsız oluyor musun, buna tavır koyuyor musunuz? Buna da tavır koyun.

Bakın Almanya, İsrail’e şu kadar maddi destek verdiğinden bahsediyor. Eurofighter konusunda da Almanya verir veya vermez. Dünyada savaş uçakları üreten bir tek Almanya mı? Şu anda İnsansız Savaş Uçakları konusunda Türkiye önemli bir noktaya gelmiştir. Bir basın mensubu olarak bize böyle sorular sormayın. Sorular insani olsun. Bizde cevaplarını ona göre verelim.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın