ABD’nin Yahudi Dışişleri Bakanı Blinken’dan çelik yelekle Irak’a sürpriz ziyeret!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ardından bir sürpriz ziyaret de Irak’a düzenledi. Bağdat Uluslararası Havaalanı’na inen Blinken, çelik yelek giyerek askeri helikopterle Yeşil Bölge’ye gitti.
İsrail’in Hamas baskınını bahane ederek Gazze Şeridi’nde başlattığı sivil katliamda 1 ay geride kaldı.

İsrail’in saldırılarını savaş gemileri ve bir kısım hava gücünü göndererek garanti altına alan ABD yönetimi bir yandan da gerilimi yumuşatmak için Orta Doğu ülkeleri ile diplomatik temaslarını artırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Orta Doğu turu çerçevesinde İsrail ve Ürdün ziyaretlerinin ardından sürpriz ziyaretleri devam ediyor.

Önce Rum Kesimi’ne, ardından Irak’a

Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen Blinken, sürpriz bir şekilde ziyaret ettiği Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) ardından yine beklenmeyen bir şekilde Irak’a geçti.

Blinken, başkent Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi.

Bağdat Uluslararası Havaalanı’na inen Blinken’ın çelik yelek giydiği ve askeri helikopterle Yeşil Bölge’ye gittiği aktarıldı.

Türkiye’ye gelmesi bekleniyor

Sudani ile görüşmesi öncesi Bliken’ın ABD’nin Irak Büyükelçisi’nden ABD askerlerinin bulunduğu askeri üslere yönelik saldırılar hakkında bilgi aldığı ifade edildi.

Blinken’ın Irak’ın ardından Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Blinken ayrıca İsrail ve Ürdün’ün ardından programında son dakika değişiklik yaparak Filistin’in başkenti Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmüştü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın