Taksilerde köprülerden tek geçişte çift yön ücreti alınacak

İstanbul’da taksilerin aldığı köprü geçiş ücretinde, tek yön geçişte çift yön ücreti alınacak olması tartışmalara yol açtı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı geçtiğimiz günlerde köprü geçiş ücretleriyle ilgili değişikliği duyurmuştu.  1 Ocak 2022 itibarıyla uygulanmaya başlanan değişiklikle beraber tek yönlü olarak uygulanan ücretlendirme iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü uygulanmak üzere değiştirildi.

Köprülerden tek yönlük geçiş için 8.25 TL alınacak.  Yaşanan bu durum taksilerde de değişiklik yapılmasına yol açtı.  Önceden yaka değiştiren bir vatandaş, kullandığı taksinin tek geçişlik ücretini ödüyordu.  Bakanlığın aldığı geçiş ücreti kararı sonrası ise bu durum değişti.

Artık taksi kullanan bir vatandaş, bindiği taksiye tek yön geçiş ücreti yerine çift yön ücreti ödeyecek. Buna göre vatandaş, bulunduğu yakadan diğerine geçmek için 8.25 TL yerine 16.50 TL ödemiş olacak.

“ÖNCEDEN TEK YÖNDEN ALINIYORDU, ŞİMDİ TAMAMI ALINACAK”

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Habertürk ekranlarına açıklamalarda bulundu. Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  “Aslında tek yönden ücret alınıyordu, şimdi ikiye bölünerek Avrupa’dan Anadolu’ya veya Anadolu’dan Avrupa’ya geçişte bu ücret tahsil edilecek. Bizim çalışma sistemimiz şu, her iki yakada sabit çalışan araçlarımız var. Bu araçlarımız yolcu ulaşımını sağlamak için yaka değişikliği yapıyor. Tabii ki geri dönerken de o ücreti mecburen ödüyorlar. Yani ikiye bölünmüş ücretin tamamını almak zorundalar.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın