Türkiye’nin F-16 Blok 70 tedarikinde ‘teknik’ kısım tamam!

Türkiye’nin F-16 Blok 70 savaş uçağı tedarikinde, Türkiye ile ABD arasındaki teknik görüşmeler tamamlandı. Açıklamayı, MSB kaynakları yaptı.
Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından konuyla ilgili yapılan açıklamada, heyetlerin teknik toplantılarını tamamlandığı ve ABD’deki prosedürlerin tamamlanmasının beklendiği aktarıldı.

Kaynaklar, “Bir an önce bu sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Bu konunun herhangi bir şarta bağlanmaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin F-16 Blok 70 savaş uçağı tedariki 40 adet yeni F-16 savaş uçağıyla mevcut F-16’lardan 79 adedinin Blok 70 seviyesine çıkarılmasını kapsıyor. İlaveten tedarik kapsamında, çok sayıda yedek parça ile mühimmatın da bulunduğu iddia ediliyor.

Reuters’a göre tedarikin yaklaşık bedel, 20 milyar dolar tutarında. Ancak savunma sanayii araştırmacıları, 20 milyar dolar iddiasının çok da gerçekçi olmadığını değerlendiriyor.

F-16 BLOK 70 VIPER SAVAŞ UÇAĞI HAKKINDA BİLİNENLER

F-16 Blok 70/72 modernizasyonuna uğrayan jetler, diğer F-16’lara göre donanımsal ve yapısal açıdan yükseltmeye maruz kalacakları için genellikle 4++ nesil olarak sınıflandırılmaktadırlar.

Viper modernizasyonunda en önemli adım ise mevcut radar sisteminin, Northrop Grumman üretimi APG-83 Aktif Faz Dizinli (AESA) radar ile değiştirilmesidir.

APG-83 radarının entegrasyonuyla beraber F-16’ların durumsal farkındalıkları ciddi miktarda artacak.

Bunun yanında F-16 Blok 70/72’de; AESA radarının daha etkin kullanılmasını ve pod verilerinin kontrolünü sağlayan 6 ”x 8” CPD (yüksek çözünürlüklü ekran), Otomatik Zemin Çarpışma Önleme Sistemi (GCAS) ve daha teknolojik silah istasyonları bulunacak.

Ayrıca uçaklara AGM-88E başta olmak üzere yeni mühimmat ve füze sistemleri entegre edilecek. Yeni nesil elektronik harp ekipmanları ve IRST podu ile yeni hedefleme podları uçağın kullanımına sunulacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın