HEDEP vekilleri, İmralı ziyareti için Adalet Bakanlığı’na başvuracak

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, 32 aydır terörist elebaşı Öcalan’dan haber alamadıklarını iddia etti. Oluç açıklamasında, “Bu durumu insanlık dışı bir gelişme olarak kaydettik aynı zamanda hukuk dışı bir gelişme” dedi.
Her seferinde terör örgütleriyle kola kola giren HDP, isim değiştirmesine rağmen PKK’dan kopamadı.

PKK/KCK elebaşı Abdullah Öcalan’ı destekleyen ve terör örgütleriyle çalışan vekilleri içlerinde barındıran HEDEP, terörist elebaşı için yeni bir hamle daha yapacak…

Adalet Bakanlığı’na toplu dilekçe verilecek

TBMM binası önünde basın toplantısı düzenleyen HEDEP’li vekiller, terör örgütü PKK/KCK elebaşı Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvurmaya hazırlanıyor.

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, terör örgütü elebaşı Öcalan için bakanlığa dilekçe sunacaklarını belirtti.

Teörist başı Öcalan’a tecrit uygulandığını iddia eden Oluç, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

“32 aydır kimse haber alamıyor”

Oluç, “Mutlak bir iletişimsizlik söz konusu. 32 aydır ne aile ne de avukatlar herhangi bir haber alamıyor. Bu durumu insanlık dışı bir gelişme olarak kaydettik aynı zamanda hukuk dışı bir gelişme.

Hem ulusal hukuk açısından baktığımızda hem de uluslararası hukuk ve anlaşmalar açısından baktığımızda hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

“Bir hukuk skandalıdır, bir yasa dışılıktır”

Oluç’un ardından konuşan HEDEP İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ise şunları söyledi:

Sadece 32 aydır Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmeme durumu bir hukukçu olarak söylemek isterim ki bir hukuk skandalıdır, bir yasa dışılıktır. Burada yasama organının merkezinde bu açıklamayı yapıyoruz. Bu aynı zamanda yasama faaliyetlerinde bulunan bütün milletvekillerinin onur meselesidir.

Bir rejim yasa dışına çıkmışsa bu yasa dışılığa karşı meseleyi bu halkın temsilcileri ve Türkiye’de seçmenlerden yasama faaliyeti için yetki alan bütün vekiller bu yasa dışılığa karşı tavır geliştirmelidir.

“Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte toplu başvuru yapacağız”

Abdullah Öcalan’ın hukuki, yasal, anayasal bütün haklarının tesis edilmesini talep ediyoruz. Bu talebi grup olarak, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na toplu bir başvuru yapacağız. Kendisiyle Kürt sorununun demokratik çözümü için görüşmek istiyoruz.

Bu konuda kritik, tarihsel rol oynayacağını, tarihsel deneyimimizle biliyoruz. Aynı zamanda bu başvuru Adalet Bakanlığı şahsında iktidara, hukuka saygı başvurusudur. Saat 4’te grup başkanvekillerimizin eliyle başvurularımız toplu olarak Adalet Bakanlığı’na yapılacaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın