Filistin kan gölü, ABD’den Türkiye’nin dibinde bir hamle daha!

İsrail’in Filistin’deki katliamları devam ederken ABD’den yeni hamle geldi. Kıta sahanlığı sınırını ihlal eden ve adalarda asker bulundurmak gibi usulsüzlükler yapan Yunanistan’ın, şimdi de üslerini ABD’nin kullanımına açtığı ileri sürüldü.
Yunanistan ile son dönemde gelişme gösteren diplomatik ilişkiler Yunan basınının iddiaları doğrulanırsa yeniden kopma noktasına gelebilir.

Yunan basınında yer alan haberlere göre Atina, ülkedeki askeri üsleri ABD’ye açtı.

“SADECE İNSANİ SEBEPLER İÇİN”

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılarak verilen haberlerde, üslerin kullanım izninin sadece insani sebeplerle kullanılacak nakliye uçakları, destek helikopterleri ve personel için verildiği belirtildi.

ORTA DOĞU KARIŞIRSA HAREKETE GEÇECEKLER

Yunanistan üslerinde konuşlandırılacak ABD’ye ait uçak ve diğer unsurların, “Orta Doğu’da kargaşa çıkması durumunda, ABD, Yunanistan ve üçüncü ülke vatandaşlarının bölgeden tahliyesi için kullanılacağı” vurgulandı.

Bu kolaylığın ABD ile Yunanistan arasındaki karşılıklı savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde sağlandığı ifade edilen haberlerde, bu anlaşmanın öngördüğü üslerin dışındaki üslerin de ABD tarafından kullanılmasına izin verildiği savunuldu.

ABD HER İHTİMALE HAZIRLANIYOR

“CNN Greece” haber sitesinde önceki günlerde yer alan haberlerde, İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından her ihtimale karşı hazır olmayı amaçlayan ABD’nin, askeri uçaklarını “güvenlik mesafesinde” konuşlandırmak için Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin altyapısını kullanmak istediği iddia edilmişti.

CNN Greece’in Girit’teki Suda Üssü’nden elde ettiğini belirttiği fotoğraflarda, ABD’ye ait 7 hava ikmal aracı, 10 C-130 nakliye uçağı, bir KC-135 tipi havada yakıt ikmal uçağı, Boeing P-8 Poseidon tipi bir anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağı görülmüştü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın