Siyonist siyonistir alı yeşili olmaz! Tramp da İslam düşmanlığını gizlemedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Yahudi Kongresi’nden yaptığı açıklamada, Müslümanları hedef alan laflar sarf etti. Trump’ın sözlerini “aşağılıkça” bulan Beyaz Saray, çok sert bir açıklama yayımladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail’e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail’in Gazze’ye saldırıları 23. gününde de devam ediyor.

İsrail’e en büyük desteği ABD ve İngiltere verirken, başkanlığı döneminde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımış olan Donald Trump, Yahudi Kongresi’nde Müslümanları hedef alan açıklamalar yaptı.

TRUMP’IN SÖZLERİ VE BEYAZ SARAY’IN TEPKİSİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Yahudi Kongresi’nde yaptığı konuşmada, yeniden ABD Başkanı seçilmesi halinde, çoğunluğu Müslüman olan ve çok sayıda ülkeyi hedef alan tartışmalı seyahat yasağını yeniden uygulamaya alacağını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ı, “Amerikan tarihindeki en büyük antisemitizm salgınına göz yummakla” suçlayan Trump, üniversite kampüsleri de dahil olmak üzere ülke çapında düzenlenen Filistin yanlısı gösterileri kınadı. Amerikalı Müslüman milletvekilleri Rashida Tlaib ve İlhan Omar’ı da hedef alan Trump, “Başkan olarak, Yahudi vatandaşlarımızı bu manyaklardan, delilerden, radikal sol haydutlardan koruyacağım. Yahudilere yönelik tehditler ve suçlar, yasalar çerçevesinde sonuna kadar kovuşturulacaktır.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Hamas tarafından 7 Ekim’de hedef alınmasına Biden’ın zayıf politikalarının sebep olduğunu söyleyen Trump, “Tüm Hamas sempatizanlarının vizelerini iptal edeceğiz, onları üniversite kampüslerimizden, şehirlerimizden ve ülkemizden defedeceğiz, eğer sizin için de uygunsa.” dedi.

Trump’ın sözlerini “aşağılıkça” bulan ve “Amerikalılığa aykırı” olduğunu belirten Beyaz Saray, eski Başkan’a tepki göstererek, “Amerikalı Müslümanlar ve Arap Amerikalılar, kendilerini giderek daha fazla korkunç iftiraların ve yürek parçalayıcı şiddetin hedefi olarak bulurken, bu kokuşmuş nefrete karşı bir araya gelmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.” açıklamasını yaptı.

TRUMP’IN SEYAHAT YASAĞI KARARINI BIDEN GELDİĞİ GİBİ KALDIRMIŞTI

Trump, göreve geldikten bir hafta sonra 27 Ocak 2017’de İran, Suriye, Libya, Yemen, Somali, Çad ve Kuzey Kore’ye seyahat yasağı getirmiş, kararın geniş kitlelerce havalimanlarında protesto edilmesi üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Daha sonra “yükümlülüklerini yerine getirdiği” gerekçesiyle Çad listeden çıkarılmış, seyahat yasağı hafifletilerek güncellenmiş ve tekrar yürürlüğe konulmuş ancak Hawaii ve Maryland eyaletindeki federal hakimlerin “ulusal çapta yürürlüğün durdurulması kararı” engeline takılmıştı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Haziran 2018’de Trump’ın 7 ülkeyi hedef alan seyahat yasağını 5’e karşı 4 oyla onaylayarak anayasaya uygun bulduğunu açıklamıştı.

Mevcut ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldiği ilk hafta imzaladığı kararname ile Trump’ın bazı Müslüman ülkelere yönelik söz konusu seyahat yasağını kaldırmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın