Erdoğan: Mülakatı yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz, emekliye zam da fazla uzamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti dönüşü milyonlarca emekliyi ilgilendiren müjdeler verdi. Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve kısa zamanda sonuca bağlanacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu temaslarını tamamlamasının ardından bugün yurda ayak bastı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyaretinde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşları, Orta Vadeli Program, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma, Azerbaycan’ın Karabağ’daki terör operasyonu dahil birçok konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Emeklilere müjdeyi verdi

Emekli maaş düzenlemesi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca emekliyi ilgilendiren müjdeler verdi.

“2024’e bunun kararlarını vermiş olarak gireriz”

Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve kısa zamanda sonuca bağlanacağını söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, ‘Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?’ kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024’e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz.

“Enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz”

Hiçbir kesimin enflasyona ezdirilmeyeceğini belirten Erdoğan şunları kaydetti:

Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız.

“Refah artışından emeklilerimiz de payını alacak”

OVP’de emeklileri ilgilendiren kısımları da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz

“Enflasyonda yılın ilk çeyreğinde netice alırız”

Enflasyona karşı önümüzdeki yılın ilk çeyreğini işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

Şu anda hayırlı işaretler var. Gerek Hazine ve Maliye Bakanım Mehmet Şimşek gerek Hazine’deki arkadaşlar gerekse Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, onlar bu noktada önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibariyle olumlu neticeleri almaya başlayacağımızı söylüyorlar. Biz de onlara güveniyoruz, inanıyoruz. Programa yabancıların bakışı da olumlu.

Erdoğan, Orta Vadeli Programın sorunları aşmakta yardımcı olacağının altını çizdi.

“Karabağ’daki gelişmeler”

Karabağ’da son günlerde yaşanan gerilimlere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Her şeyden önce Paşinyan’ın bizim devir teslim törenimize gelmiş olması bir başbakan olarak önemliydi. Kendisine zaten teşekkürümüzü vesaire yaptık. Bu son olay Paşinyan ile alakalı değil. Ermenistan Devletiyle de alakalı değildir. Bu bir yerde Karabağ’daki çapulcu Ermeni takımıyla alakalı bir konudur. Onların da malum kendilerine göre bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapma girişimi ciddi manada hem Paşinyan’ı hem de Azerbaycan’ı rahatsız etti. Uyarılar yapıldı ama bütün bu uyarılara rağmen bunlar kendilerine çekidüzen vermediler. Tam aksine süreci devam ettirdiler. Devam ettirince Azerbaycan da adımını attı. Ve süreci fazla uzatmadan oradaki operasyonlarını tamamladılar. O da bu noktada hem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığım konuşmadan dolayı teşekkürlerini bana iletti hem de ‘artık orada bir daha bunlar herhalde nefes alamazlar’ dedi. ‘İşi şu anda bitirdik. Bir sıkıntı yok.’ dedi ve noktayı koyduk.

Elon Musk görüşmesi

Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği Elon Musk görüşmesini de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük ihtimalle Musk’ın İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e katılacağını söyledi.

“Elon Musk İzmir’e Teknofest’e gelecek”

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Musk ile gerek Tesla’nın Türkiye’de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma konularını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma inşallah yapacaklar. Ben kendisini İzmir Teknofest’e davet ettim. İzmir Teknofest’e de büyük ihtimalle gelecek. Arkadaşlarımız da kendileriyle irtibat halinde olacaklar. İnşallah İzmir’e gelirse gençlerimizi çok çok cezbeden bir İzmir Teknofest’i olur.

Türkiye’nin İHA ve SİHA’larını takip ettiğini ve başarılı bulduğunu anlattı. Ülkemizin son yıllarda teknoloji alanında elde ettiği başarıların farkında ve bilincinde. Bu da yatırımlarını Türkiye’ye taşıması için itici güç olacaktır. Sadece Musk değil, bu konulardaki başarılarımızı artık bütün dünya takdir ediyor. Akıncımız, Kaanımız, Kızılelmamız, ATAK’tan Hürküş’a varıncaya kadar her adım çok yakından izleniyor ve ses getiriyor.

Mülakat konusuna açıklık getirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı, öğretmen alımında “Yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat uygulayacağız” şeklindeki açıklamasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz.

Yunanistan Başbakanı ile görüşme

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yaptığı görüşmeyi de anlatan erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan Yunanistan Dışişleri Bakanı ile karşılıklı görüşecekler. Aynı şekilde Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanım Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da çalışmalarını muhatabıyla yapacak. Hedefimiz Ege’deki sıkıntılı havayı dağıtmak ve Miçotakis’in de yaklaşımı o istikamette. Ama bizim için şu anda en önemli adım Allah nasip ederse Selanik’teki zirve olacak. Selanik zirvesi şu anda Türkiye-Yunanistan arasında önemli bir sıçrama olacak. Dışişleri Bakanlarımız ön hazırlıklarını yapacaklar ve Selanik’te de inşallah 7 Aralık’ta bu zirveyi yapacağız. Bu zirveyle beraber birçok şeyin de inşallah değiştiğini karşılıklı göreceğiz.

“Duruma maalesef sessiz kalan Müslüman ülkeler var”

Dünyada artan İslam karşıtlığı ve Müslüman düşmanlığı hakkında konuşan Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Sadece İslam dünyası değil, uluslararası toplumun tamamından kutsallara karşı yapılan saldırılara ortak ses yükselmek durumundadır. Bu olmadığı müddetçe başka inançların kutsalları da saldırıya açık hale gelir. Duruma maalesef sessiz kalan Müslüman ülkeler var. Müslüman nüfusa baktığımız zaman İslam dünyası bir defa bu hassasiyeti göstermiyor.

“Netanyahu Türkiye’ye gelecek”

İsrail Başbakanı Netanyahu ile önümüzdeki günlerde görüşme sinyalini veren Erdoğan şöyle devam etti:

Şimdi ben kendisine, siz dedim bu ziyareti bir gerçekleştirin, ardından da ben ekibimle İsrail ziyaretini gerçekleştireyim dedim. Yani mutabık kaldık. Özellikle enerji iş birlikleri bizi çok daha farklı yerlere taşıyabilir. Kendileriyle bu konudaki potansiyelimizi konuştuk.

Kıbrıs sorunu

KKTC’nin tanınması ve bölgede yaşanlarla iligili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Bizim Kıbrıs konusunda yaklaşımımız uzun zamandır ortada. Federasyon formüllerinin gerçekçi olmadığı ve işlemeyeceği artık net bir şekilde anlaşılmıştır. Bu gerçeği reddetmek Ada’da çözümsüzlüğü dayatmaktan başka bir şey değildir. Kıbrıs’ta iki devletli, adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için gayret gösterdik. Muhataplarımızı da bunu sağlamaya davet ettik. Bir başka davetimizi de uluslararası topluma yaptık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak tanınması Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlayacak yegâne adımdır, en etkili adımdır. Bunun dışındaki seçenekleri tanımıyoruz. Biz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını uluslararası hukukun bize tanıdığı garantörlük hakkı çerçevesinde sonuna kadar muhafaza etmekte kararlıyız. KKTC’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye sıfatıyla dahil olmasının araladığı kapının devamının gelmesini bekliyoruz.

Cumhur İttifakı’nın yerel seçim stratejisi

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ve Cumhur İttifakı’nın nasıl bir stratejiyle seçimlere gireceğini de anlatan Erdoğan şunları vurguladı:

Cumhur İttifakı’nın bu noktada bir sıkıntısı yok. Şu anda 81 vilayette başta İstanbul, Ankara olmak üzere bunu Devlet Bey’le oturacağız, konuşacağız. Nerede kimi gösteririz, istişarelerimizi yapıp ona göre büyük şehirler olsun diğerleri olsun buralardan isimleri inşallah hayırlısıyla belirleyeceğiz. Şu anda hemen 1 ay içerisinde bunlar belirlenir diye bir şey yok. Fakat biz buralardaki büyük şehirlerde kimler koç başı olabilir? Bu vilayetlerin dışında diğer illerde kimler olabilir? Bunları tespit edip garantiye gidecek şekilde bu illerde dayanışma halinde kavga, gürültü olmadan adaylarımızı beraber belirleyeceğiz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın