Başkan Erdoğan: Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin kurulmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletine bir kez daha işaret etti.
Türkiye dünya genelinde diplomatik faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geldi.

Resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas’ı Beştepe’de resmi törenle karşıladı.

Karşılamanın ardından ikili ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

İsrail-Filistin ilişkileri ele alındı
Görüşmelerde Türkiye-Filistin ilişkilerinin yanı sıra, İsrail-Filistin ihtilafı ve son gelişmeler değerlendirildi.

Liderlerin bölgesel meseleleri de ele aldı.
Bağımsız Filistin devletinin varlığı vurgulandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas görüşmesinde iki devletli çözüme vurgu yapıldı, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına dair mesaj bir kez daha verildi.

Ayrıca Ramazan döneminde Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınların, Filistinli sivillere ve yerlerim yerlerine dönük saldırıların da ele alınan konular arasında yer aldı.
Ortak basın toplantısı düzenlendi
İkili ve heyetler arası görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

“Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin kurulmalı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini bir kez daha işaret etti.

“İki devletli çözüm şart”
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şunları kaydetti:

Bugünkü görüşmelerimizde Filistin’deki gelişmeleri ele aldık. İlişkilerimizin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımları değerlendirme imkanımız oldu. BM olmak üzere uluslararası camianın Filistin sorununa güçlü şekilde angaje olması mühimdir. Filistin davasına desteğimizi sürdürdük, sürdüreceğiz. Bölgede adil ve kalıcı barışın yolu, iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektir. Filistinli kardeşlerimiz arasındaki uzlaşı bu süreçte temel unsurlardan biridir. TİKA, Türk Kızılay’ı ve STK’lar yardımlarını sürdürmektedir. BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na katkılarımız devam edecektir. Filistin davasını savunmaya her gayreti desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının şart olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm Filistin halkına buradan bir meydana adımın verilmesinden duyduğum memnuniyeti iletmek istiyorum.
Netanyahu’nun ziyareti ertelendi
Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Türkiye’yi ziyaret edecekti ancak kalp pili takılan Netanyahu’nun ziyareti ileri bir tarihe ertelendi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek, İslam Kalkınma Bankası Grubu’ndan 6,3 milyar dolarlık finansman sağladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’da kurduğu temaslar sonucunda, Türkiye’ye İslam Kalkınma Bankası …

Bir yanıt yazın