Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yeni asgari ücret net 15 bin 750 TL oldu

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2023 yılının ikinci asgari ücretini belirledi. Buna göre, yeni asgari ücret net 15 bin 750 TL oldu.
Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2023 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek üzere bugün toplandı.

Asgari ücret 18 bin 103 TL brüt, net ise 15 bin 750 TL olarak belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, yeni asgari ücretin saatliğinin 104,44 TL, günlük ise 835,52 TL olduğunu belirtti.

Bakan Taçoy, yeni asgari ücretin hayat pahalılığı oranında olduğuna dikkat çekerek, “Önümüzdeki 6 ay için piyasanın dengelerini tutmaya gayret edeceğiz” dedi.

Taçoy, “Karara karşı çıkan çalışan tarafına ve devletin üzerinde durduğu rakamı yakalayan işverene teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Taçoy, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ocak ayında söz verdiğimiz teşvik primi gündemimizde. Bu teşvik uygulanacak. 10 kişiye kadar çalışanı olan iş yerlerine ödenecek. Bu rakam 26 bin kişiyi yakalayacak.”
SERDAROĞLU: “RET OYU VERDİĞİMİZ GİBİ İTİRAZ DA EDECEĞİZ”

İşçi temsilcisi Ahmet Serdaroğlu ise, “Üzgünüm memleketim… Hükümetimiz koyduğumuz katkılara hiç dikkat etmedi. Hayat pahalılığı oranı bir artış değildir” ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, “Prim destekleri ödeyemeyecek olanlara imkan sağlanırken işçilerin hak ettiği ücreti alma imkanı ise sağlanmadı” dedi.

“Bu memlekette herkes tarafından bilinsin ki çarkları döndüren işçilerdir” diyen Serdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu rakam konusunda Başbakan ve işveren taraflarındaki bazı oda temsilcilerinin anlaştıklarını duymuştuk. Sayın Bakan siz de kandırıldınız. Zengin olup da ödeyebilecek olanları daha fazla zengin ediyorlar. Başbakan bilsin ki bu burada kalacağız ret oyu verdik ve emekçiler de buna boyun eğmesin. Hür-İş olarak ret oyu verdiğimiz gibi itiraz da edeceğiz.”

ARHUN: “YENİ ASGARİ ÜCRET 480 STERLİNE DENK GELİYOR”

İşveren temsilcisi Metin Arhun, yeni asgari ücretin 480 Sterline denk geldiğini dile getirdi, “Hayat pahalılığı oranında bir artış söz konusu oldu” dedi.

Arhun, açıklanan rakamın işveren maliyetinin 20 bin 900 TL olduğunu da ileri sürdü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İstanbul’da 42 bin polis 1 Mayıs nöbetinde!

Taksim’e giden tüm yolları bariyer ve TOMA’larla kapatırken Saraçhane’de hareketlilik başladı. Konfederasyon, sendikalar, işçi grupları …

Bir yanıt yazın