Son dakika gelişmesi! Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Türkiye’de

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geldi. İki liderin kritik görüşmesi başladı.
Türkiye, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta barış çabalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde izlediği arabulucu politika bir kez daha dünyanın gündeminde. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Vilnius’ta düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye’ye geldi.

Resmi törenle karşılandı
Zelensky’i İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır karşıladı.

Görüşme başladı
Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelensky, Vahdettin Köşkü’nde ikili görüşme yapıyor. İkili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçilecek.

Basın toplantısı düzenlenecek
Görüşmelerin ardından Erdoğan ve Zelensky’nin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Zelensky dün Çekya’yı, bugün Slovakya’yı ziyaret etmişti.

Ziyaret öncesi açıklama yaptı
Zelenskiy, görüşme öncesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile barış formülü konusundaki pozisyonların koordinasyonu, NATO Zirvesi, güvenlik garantileri, Tahıl Anlaşması, Ukrayna’nın yeniden inşası ve Türk ve Ukraynalı şirketler arasındaki savunma sözleşmeleri konularını ele alacaklarını kaydetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın