Rus Lider Putin: Moskova’ya düzenlenen İHA saldırısında ABD, Ukrayna’nın suç ortağıdır

Rusya Dışişleri Bakanlığı, başkent Moskova’ya düzenlenen İHA saldırılarına dair açıklama yaptı. Açıklamada ABD ve NATO’nun yardımına değinilerek, “ABD ve uyduları, Kiev tarafından yürütülen terör eylemlerinin hazırlanmasında ve uygulanmasında suç ortağı” ifadeleri kullanıldı.
Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş dolayısıyla çatışmalar hız kesmeden devam ediyor.

ABD ve NATO ise Ukrayna’nın safında yer alarak yardımlarını sürdürüyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’ya düzenlenen İHA saldırılarının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaptı.

“Neo-Naziler Moskova ve çevresinde terör saldırıları düzenlemeye çalıştı”
Moskova’ya yönelik 5 İHA ile düzenlenen saldırının Ukrayna tarafından yapıldığını öne süren Dışişleri Bakanlığı, “Ukraynalı neo-Naziler 5 insansız hava aracını kullanarak Moskova ve çevresinde yine terör saldırıları düzenlemeye çalıştı. Gelen bilgilere göre, bu sefer hedefleri büyük bir uluslararası havalimanı da dahil olmak üzere sivil altyapı tesisleriydi” ifadelerine yer verdi.

Rus hava savunma ve elektronik harp sistemleri sayesinde saldırıların engellendiğini aktaran Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Dört insansız hava aracı düşürüldü, biri kontrolünü kaybetti ve düştü. Can kaybı veya yıkım yok” denildi.

“ABD ve NATO müttefiklerinin Kiev rejimine sağladığı yardımı olmasaydı mümkün olmazdı”
Açıklamada, ABD ve NATO’nun yardımı olmasaydı söz konusu saldırıların Ukrayna tarafından düzenlenemeyeceği iddia edilerek, “Bu tür saldırılar, İHA’lar da dahil olmak üzere silah desteğine devam eden, İHA operatörlerini eğiten, sivil ve askeri uydular yardımıyla elde edilen görüntülerle bu tür suçları işlemek için gerekli istihbarat bilgilerini sağlayan ABD ve NATO müttefiklerinin Kiev rejimine sağladığı yardımı olmasaydı mümkün olmazdı” denildi.

“ABD suç ortağı”
Bakanlık açıklamasında, “Bütün bunlar, ABD ve uydularını, Kiev tarafından Batı silahları kullanılarak, Batı parasıyla planlanan ve yürütülen terör eylemlerinin hazırlanmasında ve uygulanmasında suç ortağı yapıyor” ifadeleri kullanıldı.

Moskova’ya düzenlenen İHA saldırısı
Başkent Moskova’ya sabah saatlerinde 5 adet İHA ile saldırı girişiminde bulunulmuş, Moskova’nın üç uluslararası havalimanından biri olan Vnukovo Havalimanı’ndaki uçuşlar kısa süreliğine askıya alınmıştı. Saldırıda can ve mal kaybı yaşanmadığı açıklanmış, Ukrayna ise saldırıyı üstlenmemişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın