İhanet anlaşmasında ilk resmi buluşma!

BAE ile İsrail arasında gerçekleştirilen normalleşme anlaşması kapsamında İsrail’den kalkan uçak Suudi Arabistan hava sahasını kullanarak Abu Dabi’ye iniş gerçekleştirdi. Uçakta Trump’ın damadı ve normalleşme planının mimarı Jerad Kushner ile Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’ın yanı sıra İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat da yer aldı. Heyet inişin ardından ilk resmi teması gerçekleştirdi.
Filistin’in yok sayılmasını meşrulaştıran BAE-İsrail normalleşmesi anlaşması kapsamında iki ülke arasındaki ilk resmi ve üst düzey ziyaret bugün gerçekleştirildi. İsrail’den kalkan ve Suudi Arabistan hava sahasının kullanılarak Abu Dabi’ye iniş gerçekleştiren uçak, iki ülke arasındaki ilk ticari seferi gerçekleştirdi.
Uçakta İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat, ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Jared Kushner ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ​​Robert O’Brien’ın da aralarında bulunduğu İsrailli ve ABD’li yetkililer yer aldı.
BAE DIŞİŞLERİ BAKANI KARŞILADI
Abu Dabi’ye iniş yapan uçağı BAE’nin Dışişleri Bakanı ve Türkiye düşmanlığıyla tanınan Enver Gargaş karşıladı. Gargaş’ın karşıladığı heyet havalimanının ardından Dışişleri Bakanlığı’na geçerken burada da ilk resmi görüşme gerçekleştirilmiş oldu.
Daha önce gizli görüşmelerin de yapıldığı bilinen iki ülke arasında yapılan ilk resmi temasta BAE adına Dışişleri Bakanı Enver Gargaş yer alırken, İsrail heyeti adına Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat, ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Jared Kushner ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ​​Robert O’Brien katıldı.
BAE-İSRAİL NORMALLEŞMESİ
ABD ve İsrailli heyetin Abu Dabi’ye gerçekleştirdiği ilk kapsamlı resmi ziyaretin 2 gün sürmesi ve bazı iş birliği anlaşmalarının imzalanması bekleniyor.
ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos’ta İsrail ile BAE’nin “ilişkilerini tamamen normalleştirmek” için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi oldu.
BAE, 29 Ağustos’ta, İsrail ile yapılan normalleşme anlaşması kapsamında, Tel Aviv’e uygulanan boykot kararının lağvedildiğini duyurmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın