PKK’dan Kılıçdaroğlu’na açık destek

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından 14 Mayıs seçimlerine ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. Kandil’deki büyükbaş teröristlerden biri olan Bese Hozat, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi yönünde çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için siyasi partilerin çalışmaları devam ediyor.

Aylar öncesinden oluşan ittifaklar, son günlere doğru bir kez daha şekillenmeye başladı.

Öte yandan adaylık süreci için 100 bin imza toplama tarihi de dün sona erdi.

Bu kapsamda pusulada yer alacak isimler netleşmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adayı olan isimler olarak açıklandı.

Muhalefet cephesinde CHP’nin bir önceki seçimdeki adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin oyları bölmesi yönünde büyük bir korku yaşanırken, Kılıçdaroğlu çareyi HDP ile görüşmekte buldu.

HDP’den destek

6’lı masada yer alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e rağmen HDP ile görüşme gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, partinin desteğini tam olarak kazandı.

Görüşmeden 2 gün sonra HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ve Pervin Buldan, aday çıkarmayacaklarını açıklayarak Kılıçdaroğlu’na yeşil ışığı yakmış oldu.

“Seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyecektir”

Son olarak CHP Lideri’ne bir destek de PKK elebaşı Bese Hozat’tan geldi. Terör örgütünün kanalında Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin açıklama yapan Hozat, şu ifadeleri kullandı:

HDP’nin aday çıkarmama tutumu HDP’nin ilkesel yaklaşımına uygun bir tutumdur. Bu anlamda biz bu tutumu değerli ve önemli, anlamlı buluyoruz. Bu tutumu da seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyecektir. Sonrasında da çeşitli değerlendirmeler oldu. İleride kime destek vereceklerini de belirttiler. Kürt toplumunun da beklentisi budur.

“Eylemsizlik kararımız seçim boyunca sürecek”

Terör örgütü, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi saldırılarına ara vermişti. Seçim sürecinde de eylemde bulunmayacaklarını belirten terörist Hozat, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye çok önemli bir sürece girdi. Bir seçim sürecidir. Bu seçim süreci de Kürdistan toplumu açısından çok önemlidir. Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor. Biz bu eylemsizlik kararını seçim süresince de sürdürme, seçimden sonra yeni bir durum değerlendirmesi kararına ulaştık. Eylemsizlik kararımız seçim boyunca sürecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın