Vladimir Zelensky: İşe giden insanları öldürdüler, bizi yok etmeye çalışıyorlar

Ülkesinin başkenti vurulan Zelensky, Rusya’ya tepki gösterdi. Ukraynalı lider, “İşe giden insanları öldürdüler. Tutunalım ve güçlü olalım” dedi.

Ukrayna’nın adeta kalbi olan Kiev, art arda patlamalarla sarsılınca Kiev yöneticileri, saldırılardan Rusya’yı sorumlu tutmaya başladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Kiev’in yanı sıra diğer birçok şehirde yaşanan saldırılar nedeniyle Telegram hesabından açıklama yaptı.

“Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar”

Zelensky, Telegram hesabından yaptığı açıklamada “Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya’da evlerinde uyuyanları, Dnipro ve Kiev’de işe giden insanları öldürdüler.” dedi.

Ukrayna genelinde hava alarmı seviyesinin yüksek kalmaya devam ettiğini belirten Zelensky, “Vurulan füzeler var. Maalesef ölü ve yaralılar var.” ifadelerini kullandı.

Zelensky: Sığınaklardan ayrılmayın

Zelensky, “Lütfen sığınaklardan ayrılmayın. Kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın. Tutunalım ve güçlü olalım.” çağrısında bulundu.

Bir açıklama da Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’dan geldi. Reznikov, ülkesinin cesaretinin “teröristlerin füzeleri başkentin kalbine isabet etse bile asla yok olmayacağını” söyledi.

Savunma Bakanı: Yıktıkları tek şey, Rusya’nın geleceği

Rus saldırılarının “Ukrayna’nın müttefiklerinin kararlılığını sarsmayacağını” ifade eden Reznikov, şöyle dedi: “Geri dönülmez bir şekilde yıktıkları tek şey, (Rusya’nın) geleceğidir, dünya çapında hor görülen bir haydut terörist devletin geleceği.”

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın