İslami İşbirliği Teşkilatı’ndan KKTC mesajı: Dayanışma içindeyiz

İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan KKTC’nin devlet olarak tanımasına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, İİT’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile dayanışma içinde olduğu mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM 77. Genel Kurulundaki konuşmasında tüm dünyaya yavru vatan KKTC’yi ‘resmen tanıma’ çağrısının yankıları sürüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan konuyla ilgili bir ‘KKTC ile dayanışma içerisindeyiz’ ifadeleri kullanıldı.

İİT’den yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Taha’nın Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulundaki temasları çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır el-Muhammed es-Sabah ve Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile bir araya geldiği belirtildi.

‘KKTC İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ’ MESAJI
Açıklamada, Taha’nın KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Kıbrıs’taki Müslümanların durumuna ilişkin bir brifing aldığı ve İİT’nin ilgili kararları doğrultusunda kendileriyle (KKTC ile) dayanışma içinde olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Taha’nın Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah ile Filistin davası ile bölgesel gelişmeleri, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile de Afganistan’daki durumu ele aldığı ifade edildi.

İİT ÜLKERİNE KKTC’Yİ TANIMA ÇAĞRISI YAPILMIŞTI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, dün İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Yıllık Eşgüdüm Toplantısı’nda İİT’ye üye ülkelere KKTC’yi tanımaları çağrısında bulunmuştu.

Ertuğruloğlu İİT’nin söz konusu toplantısındaki konuşmasında, “İİT üye devletlerinin, KKTC’yi resmen tanımak için süratle somut adımlar atacaklarına ve Kıbrıs Rum tarafının bize dayattığı insanlık dışı kısıtlamaları ve ambargoları aşmamıza yardımcı olmak için Kıbrıs Türk Devleti ile ilişki kuracaklarına dair beklentimizi vurgulamak isterim.” ifadelerini kullanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın