İşçinin yemek bedeli ile doğalgaz desteğini işveren vergiden düşecek!

Enflasyon ile mücadele vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverenin yükünü azaltacak destek müjdelerini sıraladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında konuştu.

Programda enflasyon ile mücadeleye vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverene destek müjdelerini ardı ardına sıraladı.

İşverenlerin yükünü azaltacak müjdelerini sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, getirilen vergi istisnalarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde, yurt dışında görev yapan inşaat firmaları da vardı.

Söz konusu firmalarında Türk çalışanlara yönelik gelir vergisinden muaf tutulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Yemek bedeli vergi istisnası, 51 liraya çıkarıldı
“İş insanlarımızla, bazı müjdeleri paylaşmamak olmaz. İlk müjdemiz, çalışanlara ödenen yemek ücretinin vergi istisna rakamının ve yönteminin değiştirilmesi ile ilgilidir. Temmuz ayından itibaren çalışanlara ödenen yemek bedeli vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardık.Yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre bu rakamı tekrar belirleyeceğiz.

Yemek kartı kullanma zorunluluğu kaldırıldı
İlave bir yenilik olarak yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir. Böylece çalışanlara daha fazla alternatif sağlıyor, işveren üzerindeki işlem maliyetini kaldırmış oluyoruz. Bir diğer müjdemiz, çalışanlara yapılacak elektrik ve doğalgaz ödemelerinden vergi ve prim yükünün kaldırılması ile ilgilidir. İşverenlerin 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına yapacakları elektrik, doğalgaz ve ısınma gideri desteklerinin bin liraya kadar olan kısmını hem gelir vergisinden hem sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz.

Yurt dışındaki inşaat firmaları, Türk çalışanları için gelir vergisi ödemeyecek
Yurt dışındaki inşaat projelerinde çalıştırılan işçilerimizle ilgili de bir müjdemiz var. İnşaat, akım, onarım, montaj gibi işleri ve teknik hizmetlerde Türk vatandaşlarını çalıştıran işletmelerimiz bu kişiler için gelir vergisi ödemeyecekler. Bu uygulama ile amacımız, yurt dışında inşaat projesi yürüten firmalarımızın kendi vatandaşlarımızı istihdam etmelerini desteklemektir. Tüm bu yeniliklerin iş insanlarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın