Erdoğan: Ekonomide başarı da başarısızlık da bize ait, kimse kendisine pay çıkarmasın

Deva Partisi Genel Başkanı’nın ekonomiyle ilgili açıklamaları, Erdoğan’ın gündemindeydi. Erdoğan, “Başbakan olur vermeden sen ne yapabilirsin?” diye sordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katıldı.

Programda bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, “Hiç arzu etmediğimiz seviyelere çıkan enflasyon meselesini de inşallah önümüzdeki şubat ayından itibaren önce makul düzeylere indireceğiz. Sonraki yıllarda da enflasyonu olması gerektiği gibi tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız.” dedi.

Geçmişte enflasyonu tek haneli rakamlara indirdiklerini söyleyen Erdoğan, konuşmasının devamında üstü kapalı olarak Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı eleştirdi.

“Kendilerine pay çıkarmaya çalışanlar var”
Babacan’ın, geçmişte yapılanlar üzerinden kendine “pay çıkardığını” anlatan Erdoğan, “Faizi 4,6’ya indirdik. Enflasyon 6,2’ye geldi. Bunu biz başardık, birileri değil. Şimdi bu neticenin üzerinden kendilerine pay çıkarmaya çalışanlar yok değil, var. Ya sen kimsin? İmzayı atan kim, sen kim?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, eleştirilerini şu şekilde sıraladı:

“Türk Lirası’ndan altı sıfırı çıkaran bu başbakan. Sen kimsin ya? Burada başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin ya? Çıkıp televizyon ekranlarında ‘ben yaptım, ben ekonomi bakanıydım, devlet içinde böyle bir süreci işletiyordum.’ Peki bu işin başı kim?

“Benim milletim aklıselim sahibidir”

Başbakan bu işe olur vermeden sen ne yapabilirsin? Buna inananlar veya buna aldananlar yok değil, var. Ama bütün bunların hepsi yoluna giriyor çünkü benim milletim aklıselim sahibidir.

İşçisinden memuruna, emeklisinden sosyal destekle hayatını sürdürenine kadar hiçbir vatandaşımızı hayat pahalılığının altında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın