Artık hesap ve hasılat vakti geldi çattı Miço!

Aziz Dağtekin yazdı!..

Bu nasıl bir ortaklık ki, müttefiki müttefike kırdırmak istiyor. NATO’nun kuruluş gayesi yeniden sorgulanmalı. NATO, ABD’nin işgal etmek istediği ülkelerin sömürgesi, öncü birlikleri olmaktan çıkarılmalıdır. Eğer NATO’nun bir kuruluş gayesi varsa o gayesine açık bir şekilde hizmet etmelidir.

Aslında aklı olan NATO’ya üye olmaz. Olanları da görüyoruz. ABD, dostlukla her yeri işgal etmiş durumda. Şimdiler de kalkmış Yunanistan’a 12’ye yakın üs kuruyor. “Bunu kime karşı kuruyorsun?” denildiğinde de “Rusya’ya” cevabı veriliyor. Buna gülerler. Rusya nere, Yunanistan nere? diye sormazlar mı adama? ABD, Türkiye’yi işgal etme planından vazgeçmiş değil. Etrafımızda dolanıp duruyor. S-400’leri bahane gösterip bir sürü yaptırımlar uyguladı. Bir şey anlamamış olmalı ki şimdilerde de Yunan’ı gazlıyor.

Gazlanan Yunan S-300’lerle NATO uçaklarına kilit atıyor. Ve NATO ile ABD çıkıp da bir çift laf etmiyor. S-300’e mavi boncuk, S-400’e yaptırım. Bu nasıl anlayış? S-300’de Rus, S-400’de Rus malı. Tek bir fark var galiba. O da 400’ün 300’den büyük olması. ABD, NATO’yu kullanarak bulanık suda balık avına çıkmış. Avcıya yem olarak, Yunan’ı servis ettiğini görüyoruz. İyi güzel de bu Yunan’ın muhalefetinde, halkında hiç mi akıl yok. Ruhunu dahil her şeyini ABD’ye teslim eden MİÇO’yu niçin sorgulamıyorlar?

Bizim Anadolu’da çok meşhur bir söz vardır, ”Akılsız başın cezasını ayaklar çeker!” diye. Bu söz de tam Yunan halkı ile  MİÇO için söylenmiş sanki. Ey Miço sende zerre kadar akıl yokmuş. Eğer akıl olsaydı Fransız’ın ve ABD’nin hatta diğer AB ülkelerinin dolmuşuna binmezdin.

Unutma Miço!

Fransız’ın dolmuşuna binen tez iner. Sen aslan yüreği mi yedin ne? Hangi yürekle  Türk’e kafa tutuyor, F-16’lılarına kilit atıyor, bütün teröristleri ülkende barındırıyorsun? Dile gel de bir anlat hele.

Bu da yetmezmiş gibi bütün adaları silahlandırıyorsun! Vaktini bekle sıra sana da gelecek demiştik. Ama görüyoruz ki  sen çok aceleci davranıyorsun. Bu aceleciliğin Yunan halkı için hayra alamet değil. Duyduk ki şimdilerde de Macron’un kuyruğuna takılmış tam gaz gidiyorsun. İyi yolculuklar sana. Ama unutma ki Zelensky de senin gibi Fransa’nın ve diğer batılı ülkelerin kuyruğuna takılıp, Ukray’na halkını ateş topunun içine attı. Bak şimdi Ukrayna halkı perişan, Zelensky de yalnızları oynuyor.

Bak Miço!

Bu kulaklarına küpe olsun. Türk’e dost olmak düşman olmaktan daha hayırlıdır. 100 yıl önceki kuyruk acınızın geçmediğini biliyoruz. Denize nasıl döküldüğünüzü bir kez daha hatırlatmak isterim. Bak Reis sana ard arda uyarılarda bulunuyor. Bu işin şakası yok. Kimin kıçına saklanırsan saklan. O delikten çıkarır alırız seni. Vakit geçmeden adaları fabrika ayarlarına çevir. Silahlandırmadan kaçınınız. Adaları boşaltınız. Birinci dünya savaşında Türk’e ödemediğiniz savaş tazminatını da 100 yıllık  faiziyle birlikte ödeyiniz.

Hani müflis tüccar eski defterlerini karıştırırmış ya! Biz Türkler her zaman dürüst olduk. Fırsatçılık yapmadık. Ama gördük ki siz de Almanya’ya karşı eski defterleri karıştırıyor, Yunan halkını birinci ve 2. dünya savaşlarında açlığa mahkum etti diye tazminat istiyormuşsunuz? Siz kendinizi ne kadar haklı görüyorsanız biz sizden daha çok haklıyız. Artık hesap ve hasılat vakti geldi çattı Miço! Nereye sığınırsan, nereye kaçarsan kaç. Miço kırdığın cevizler felaketini hazırlıyor ama sen ne kadar farkındasın bilmem!

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın