DEVA ve Gelecek arasında ittifak kavgası

Ali Babacan’ın Gelecek Partisi’nden gelen ittifak teklifini reddetttikleri yönündeki açıklamasına Ahmet Davutoğlu’nun partisinden sert yanıt geldi.
Seçim tarihine bir yıldan kısa bir süre kalmasıyla gündem ısınmaya başladı.

Bu süreçte en çok merak edilen konu ise parlamenter sisteme dönüşte mutabakata varan muhalefetteki 6 partinin cumhurbaşkanı adayı olacak isim…

Kamuoyunda 6’lı masa olarak bilinen muhalefet kanadından ortak bir cumhurbaşkanı adayı üzerinde anlaşmaları beklenirken partiler arasındaki kavgalar sıklık kazanmaya başladı.

DEVA-Gelecek arasında ittifak kavgası
Son kavga ise Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrılarak kurdukları DEVA ve Gelecek Partisi arasında yaşanıyor.

Kavganın konusu ise üçüncü ittifak…

“Teklif getirdiler reddettik”
Ali Babacan geçtiğimiz günlerde kendisine yöneltilen ‘üçüncü ittifak’ sorusuna cevaben, kendilerine Davutoğlu’nun partisi Gelecek’ten ittifak teklifi geldiğini fakat parti içindeki istişareler sonucu bu teklifin kabul edilmediğini söyledi.

Babacan’ın bu sözleri Geleceklileri kızdırdı.

“En büyük hata sizi adam yerine koyanlarda”
Gelecek partisi içinde huzursuzluk yaratan bu açıklamaya çok sayıda tepki gelirken en sert cevap, partinin kurucularından ve sosyal politikalar başkan yardımcısı Abdulkadir Baykay’dan geldi.

Babacan’ın ilgili sözlerine ilişkin bir haberi Twitter hesabından alıntılayan Baykay, “En büyük hata sizi adam yerine koyup o teklifi getirenlerdedir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın