Whatsapp’tan tartışılacak bir karar daha geldi

WhatsApp’ta dünyada tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi için yapılan uzatma 15 Mayıs tarihinde bitiyor. Whatsapp’tan tartışılacak bir karar daha geldi.

Türkiye ve dünyada en çok kullanılan mesajlaşma ugulaması WhatsApp’tan tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi için belirlediği 15 Mayıs tarihi günler sonra sona erecek. Dünya devinden milyonlarca kullanıcının merak ettiği açıklama geldi.

WhatsApp hesapların silinmeyeceğini, bazı işlevselliğin azaltılacağını açıkladı.

ÖNCE HESAPLARIN SİLİNECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

WhatsApp’ta tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi için yapılan uzatma 15 Mayıs tarihinde sona eriyordu. Şirketten yapılan ilk açıklamada bu tarihten sorna yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarının önce askıya alınacağı ardından silineceği yönündeydi.

ONAYLAMAYAN KULLANICILAR UYGULAMAYA GİREMEYECEKTİ

WhatsApp daha önce yaptığı açıklamada  veri ilkelerini onaylamayan kullanıcılar 15 Mayıs’tan sonra uygulamaya giremeyeceğini söylemişti.

Ancak kullanıcıların geri adım atmadığını gören WhatsApp’ın kendisi 15 Mayıs kararından da geri adım attı.

TÜRKİYE ZORUNLU ÜLKELER ARASINDAYDI

WhatsApp bazı ülkeler hariç dünya genelinde bu yeni sözleşmenin onaylanmasını zorunlu tutmuştu. Türkiye de onay zorunluluğunun bulunduğu ülkelerden biriydi.

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, onaylamayan hesapların silinmeyeceğini ancak kısıtlamaya gidileceğini açıkladı. Mesajlaşma devinin bu kararı da tepki çekeceğe benziyor.

İŞTE WhatsApp’TAN YAPILAN AÇIKLAMA!

15 Mayıs’tan sonra hiç kimsenin hesabı silinmeyecek yada fonksiyonları kaybolmayacak.Bir süre daha sürekli olarak sözleşme hatırlatması yapacağız.

Sözleşme uyarısı bir süre sonra kalıcı hale gelecek ve halen onaylamamış kullanıcıların hesaplarınde işlevsellik azaltılacak.

İŞTE KISITLAMALARDAN BAZILARI

Sohbet listenize erişemeyeceksiniz. Ancak size yapılan telefon ve video aramalarını yanıtlayabileceksiniz. Eğer WhatsApp bildirimleriniz açıksa size gelen mesajlara yanıt verebileceksiniz ya da kaçırdığınız aramaları siz başlatabileceksiniz.

Sınırlı kullanım birkaç hafta sürecek eğer halen kabul etmediyseniz WhatsApp’ı kullanamayacaksınız.

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, gelen tepkiler sonrası 15 Ocak’ta söz konusu yeni şartları 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a ötelediğini duyurmuştu.

TÜRKİYE VE DÜNYADA BOYKOT EDİLMİŞTİ

WhatsApp, tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi nedeniyle, Türkiye ve dünyada milyonlarca kullanıcı tarafından tepkiyle karşılanmış ve boykot edilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …