Putin’den Ukrayna gerilimiyle ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna gerilimiyle ilgili “Minsk Anlaşmaları artık yok, öldü. Ukrayna tepeden tırnağa silahlandırılmış durumda” dedi.

Rusya, Donetsk ve Lugansk’ın bağımsızlığını tanımasının ardından ABD, AB, NATO ve Almanya başta olmak üzere Avrupalı ülkelerinin tepkisiyle karşılaştı.

Rusya Parlementosu’nun da Putin’e Rus askerini yurtdışındaki operasyonlara gönderme yetkisi vermesi gerilimi daha da artırdı.

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Minsk Anlaşmaları artık yok, öldü” diyen Putin, şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna tepeden tırnağa silahlandırılmış durumda. Onlar için en iyi seçenek NATO’ya girme hedefinden vazgeçmek olacaktır.Ukrayna mutlaka silahsızlandırılmalı. NATO’ya girme hırsından vazgeçmeli. Şayet gerek duyulursa askerlerimizi Donbas’ta kullanırız.Donbas cumhuriyetlerini, anayasalarında belirtilen sınırlar içerisinde tanıdık. Donetsk ve Luhansk’daki anlaşmazlıkların müzakere yoluyla çözülmesini bekliyoruz. Şimdilik mümkün görünmese de gelecekte başarılı olacağız. Ama bu sorunun Ukrayna yönetimi ve Donetsk ve Lugansk yöneticileri arasında barışçıl şekilde çözüme kavuşturulmasını umuyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın