Gıda ürünlerindeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e düşüren karar Resmi Gazete’de

Gıda ürünlerindeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Bilindiği gibi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda KDV indirimi kararını açıklamıştı. ve KDV oranlarının düşürüldüğüne dair kararnameyi canlı yayında imzaladığını duyurmuştu.
KDV YÜZDE 1’E İNDİ
Temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesine ilişkin karar bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.
Kararda, ” ‘Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince karar verilmiştir.” denildi.
“GÜNLÜK HAYATTA TÜKETİLEN ÜRÜNLERİ KAPSAYACAK”
KDV indirimi pirinç, makarna, et, balık, çay, kahve, su, süt, yağ, şeker, yumurta, peynir, sebzeler, meyveler, kuruyemişler ve bakliyat çeşitleri gibi günlük hayatta en çok kullanılan ürünleri kapsayacak.
Söz konusu karar, 14 Şubat Pazartesi yürürlüğe girecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın