Felaket tellalları iş başında! İsrail basını: Ukrayna işgali salı günü başlayacak

15 bin İsraillinin yaşadığı Ukrayna’da süren savaş gerginliği artarken İsrail basını, Rusya tarafından salı günü işgale başlanabileceğini aktardı. Tel Aviv, 10 bini geçen vatandaşlarının tahliyesi için çalışmalarını hızlandırdı.
Rusya ile Ukrayna sınırı arasındaki kriz, artarak devam ediyor. ABD’nin salı veya çarşamba günü Ukrayna’nın Rusya tarafından işgaline başlanabileceğini aktarmasının ardından, İsrail’in hamleleri de dikkat çekti.
Tel Aviv, 10 bini geçen vatandaşlarının tahliyesi için çalışmalarını hızlandırdı. İsrail’in yaptığı bir duyuruda, Washington’ın Tel Aviv’i salı veya çarşamba günü başlayabilecek işgale karşı uyardığı açıklandı.
İSRAİL BASINI, VATANDAŞLARINI UYARDI
İsrail’in Haaretz gazetesinin haberinde, İsrailli havayolu şirketlerinin binlerce İsrailliye tahliye uçuşları sunduğu aktarıldı. Yedioth Ahranoth gazetesi, internet sitesinde, İsrail’in, Washington’dan aldığı bildirimlere göre, Ukrayna’daki vatandaşlarını tahliye için çarşambaya kadar zamanı olduğunu hesapladığını duyurdu.
BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ
İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in ilgili kurumlardan en kısa sürede olabildiğince İsrailliyi Ukrayna’dan çıkartılmasını talep ettiği belirtildi.
15 BİNE YAKIN İSRAİL VATANDAŞI, UKRAYNA’DA
Dışişleri Bakanlığının Ukrayna’da 15 bin kadar İsrail vatandaşı bulunduğunu bunlardan 4 bin 500 kadarının internet ortamındaki tahliye bilgi formunu doldurduğu paylaşıldı.
İSRAİL’E KESİN GÖÇ TALEPLERİ ARTTI
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in Kiev’deki Büyükelçi ile görüştüğü ve gerekli desteği sağlayacağı açıklanırken, Ukrayna’daki Yahudi nüfustan İsrail’e kesin göç taleplerinde artışın beklendiği değerlendirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın