Müjde! Ek 3600 gösterge 6 ay sonra bitiyor, sıra EYT de!…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge açıklamasında bulundu ve “Mayıs-Haziran gibi tamamlanacak” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilen açıklamayı yaptı ve Mayıs-Haziran ayını işaret etti.

“EK GÖSTERGE KANUN HÜKMÜNDEDİR”

Bilgin, “3600 toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Bir önceki seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getireceğini söylemişti. Artık söylem olmaktan çıkardık. Geri dönüşü yok artık. Kanun hükmündedir. Bakanlık içinde çalışmalarımızı yaptık. Esas düzenlemeyi 3600 ek gösterge emekliliklerinde yapıyor.

“MECLİS’E İLK 6 AY İÇİNDE İNTİKAL ETTİRİRİZ”

Yıllar içinde daha da artan farklılaşma var. Bakanlık içinde çalışma tamamlandı bitti. Sendikalarımızla müzakere edeceğiz. Kamunun diğer kuruluşlarıyla onlarla müzakere edeceğiz. Meclis’e ilk 6 ay içinde en geç Mayıs-Haziran’da intikal ettiririz. Bu yıl içinde tamamlanacak.” dedi.

“PANDEMİ EN ÇOK GELİŞMİŞ ÜLKELERİ VURDU”

“Pandemiyle ilgili bir kriz en çok gelişmiş ülkeleri vurdu” diyen Bakan Bilgin, şöyle devam etti:

“Bir dalgalanma diğer ülkelerde fırtınalara yol açıyor. Son varyant öncesi durulma görülmüştü. Türkiye tamamen kapandığı zaman bile üretimine devam etti. Yer yer olumsuz etkileri her yere yayıldı.”

“TÜRKİYE ÇOK DAYANIKLI ÇIKTI”

Enflasyon dalgalanmasına da değinen Bakan Bilgin, “Tüm dünyada maliyeti enflasyon olarak ortaya çıktı. İngiltere okyanustan petrol çıkarıyor ama zorluk çekti. Lojistik sorunlar yaşadı. Türkiye çok dayanıklı çıktı. Ancak enflasyon oldu tabii. Büyüme içinde olan bir ülke çünkü. Ben başarılı buluyorum Türkiye’yi. Türkiye olumlu ayrıştı.” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını hatırlatan Bakan Bilgin, “OECD içinde büyüyen ilk 2 ülkeden biri oldu. 3 çeyrek üst üste büyüdü. Baz etkisinden arındırılmış haliyle yüzde 10 üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Türkiye zor şartlarda sosyal devlet olmanın zorunluluğu ile bunu gerçekleştirdi. Yüzde 36 enflasyon karşısında yüzde 50 maaş yükseltti. Sayın Cumhurbaşkanımızın da inisiyatifiyle yüzde 50 artış oldu. İşçilerimize bu desteği verirken, işverenimize de vergi muafiyeti sağladık.” ifadelerini kullandı.

“KADRO HAKLARI İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Sözleşmeli işçileri kadrolular ile benzer haklara sahip noktaya getireceklerini dile getiren Bakan Bilgin, “Kamuda bir sorun daha var. Toplu sözleşmede çözülmesi gereken madde olarak ortaya koyduğumuz nokta sözleşmeli personeller. Sözleşmelileri kadrolularla benzer haklara sahip noktaya getireceğiz. Çok fazla statü var, karışık. Sadeleştireceğiz ve isteyenler için böyle bir çalışma yapıyoruz. Onu da bu yıl içinde bitireceğiz. Önümüzde ödev olarak duruyor. Meclis’e haziranda gelmiş olur.” diye konuştu.

Bilgin, “İstanbul’da bir iş yerinde işçileri kapının önüne koymuştu. İşçileri yarın işe almazsanız çalışma izinlerinizi iptal ederim demiştim. Ondan sonra da başka bir sendika geldi. Sizin bu sözünüzü duyduk yanımızda olur musunuz dediler, çözmek üzereyiz.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın