Libya tezkeresi TBMM’ye sunuldu! Bir yıl süre ile izin isteniyor!

Türk askerinin Libya’da görev yapmasına ilişkin tezkere, TBMM’ye sunuldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Libya’da konuşlanmasını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis Başkanlığı’na sunuldu.
BİR YIL SÜREYLE İZİN İSTENİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı 2 sayfalık tezkerede Libya’daki gelişmelerin bölge için tehdit olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
Hudut, şümul, miktar ve zamanı Cumhurbaşkanınca takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde Türkiye sınırları dışında harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi, bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanının belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan sağlayacak düzenlemelerin Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için Anayasa’nın 92’nci maddesi uyarınca bir yıl süreyle izin verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize sunarım.
SALT ÇOĞUNLUK YETERLİ
Libya’ya asker gönderme konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki veren tezkerenin 2 Ocak Perşembe günü olağanüstü toplanacak Meclis Genel Kurulu’nda onaylanması bekleniyor. Tezkerenin Meclis’ten geçmesi için oylamaya katılanların salt çoğunluğu yeterli olacak.
CHP VE HDP KARŞI İYİ PARTİ DEĞERLENDİRECEK
MHP’nin destek vereceğini açıkladığı tezkereye CHP ve HDP hayır oyu verecek. İYİ Parti’den yapılan açıklamada ise tezkerenin gerekçesini öğrendikten sonra gerekli değerlendirmenin yapıldıktan sonra karar verileceği bildirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da tezkereye ilişkin bilgi vermek için CHP ve İYİ Parti’ye ziyaretlerde bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın