Dünyada ölü sayısı 24 bini geçti!

Çin’de ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılan ve Türkiye’de de şu ana kadar 75 kişinin hayatını kaybetmesine 3 bin 659 vatandaşımızın enfekte olmasına neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünya çapında da can almaya devam ediyor. Ölü sayısı 24 bin 96 olurken vaka sayısı da 532 bin 328’e yükseldi.

Dünya genelinde 24 bin 96 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 532 bin 328’e çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 124 bin 355.
AFRİKA’DAKİ DURUM
– Afrika kıtasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının sayısı 3 bin 243’e çıkarken, 83 kişi hayatını kaybetti. Kıtada virüsün en fazla görüldüğü ülkeler Güney Afrika, Mısır, Cezayir, Fas, Tunus, Burkina Faso, Gana ve Senegal olarak sıralandı.
– Rusya’da 16 bölgede 196 yeni koronavirüs enfeksiyonu vakası kaydedildi. Toplam vaka sayısı 1036 kişiye çıktı.
– İsrail Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 teşhisi konulan ve kimlikleri belirtilmeyen 3 kişinin daha yaşamını yitirdiği ifade edildi. İsrail’de böylece Kovid-19 kaynaklı can kaybı 8’e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısının ise 2 bin 666’ya çıktığı ifade edildi.
– Filipinler’de Genelkurmay Başkanı Felimon Santos’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.
ALİMLER BİRLİĞİ: MAHKUMLARI SERBEST BIRAKIN
– Dünya Müslüman Alimler Birliği, tüm hükümetlere yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması nedeniyle mahkumları serbest bırakmaları çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Birlik, tüm hükümetlerden zulme uğramış tüm mahkumların ve bunların dışında salgına tutuldukları yerde maruz kalma durumunda olanların serbest bırakılmasını, ülkeden ve kulların üzerinden haksızlık ve zulmün kaldırılması çağrısında bulunuyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, her ülkedeki sağlık kurumları tarafından alınan kararlara uyulması ve onlarla iş birliği halinde olunması gerektiği vurgulandı.
– KKTC’de koronavirüs vakası 56’ya yükseldi.
AVRUPA’DA DURUM
– İngiltere Halk Sağlığı Kurumu’nun açıklamasına göre, Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı 113 kişi artarak 578’e yükselirken vaka sayısı da 2 bin 219 artarak 11 bin 658 oldu.
– Almanya´da koronavirüs tespit edilen vaka sayısı ciddi boyutlara ulaştı. Almanya, 41 bin 255 kişi ile en çok vakanın görüldüğü ilk 5 ülkeden birisi haline geldi. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise ülke genelinde 267’ye çıktı.
– İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 8 bin 165’e vaka sayısı ise 80 bin 539’a çıktı.
– Fransa’da virüs nedeniyle 365 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı bin 696’ya, vaka sayısı 29 bin 155’e yükseldi.
– Çin’de koronavirüs salgınında 5 kişi hayatını kaybederken, 55 yeni vaka tespit edildiği bildirildi.
KORNAVİRÜSTE ZİRVEYE YERLEŞTİLER
– ABD, Kovid-19 salgınında 82 bin 179 vaka sayısı ile Çin ve İtalya’yı geride bırakarak dünyada ilk sıraya yerleşti. Ülkedeki ölü sayısı ise 1177…
– Avustralya’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 13’e çıktı, vaka sayısı 3 bini geçti.
İLK ÖLÜM HABERİ GELEN ÜLKELER
– Güney Afrika’da virüs nedeniyle ilk ölümler gerçekleşti. 2 kişi hayatını kaybetti.
– Özbekistan’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Ülkedeki vaka sayısı ise 84…
– Kenya’da Kovid-19’dan ilk ölüm gerçekleşti.
– Güney Amerika ülkesi Venezuela’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk kez bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın