Sezgin Tanrıkulu’na ‘PKK’ya sor’ tepkisi

Doğu’ya neden yatırım yapılmadığını sorgulayan CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na, AK Parti sıralarından ‘PKK’ya sorun’ tepkisi geldi. Tanrıkulu, PKK tepkisini “terbiyesizlik” olarak yorumladı.

Bütçe görüşmelerinde CHP grubundan İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile ilgili kuruluşların bütçelerine ilişkin söz aldı.

GAP’ın belirtilen sürede bitirilmemesine yönelik eleştiride bulunan Sezgin Tanrıkulu, Meclis’in tepkisiyle karşılaştı.

Tanrıkulu’nun Doğu’ya neden yatırım yapılmadığını sorgulamaya başlaması üzerine AK Parti sıralarından Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, “PKK’ya sorun.” diye tepki gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu’da süren terörle mücadele çalışmalarına dikkat çekerek projelerin yavaşlamasına vurgu yapan Eronat’ın tutanaklara da yansıyan sözleri, Tanrıkulu’nun sinirlenmesine neden oldu.

“PKK’ya sorun neden bitmedi.” ifadelerini yineleyen Eronat’a karşı Sezgin Tanrıkulu, “Ya, arkadaşlar, gerçekten…Gerçekten böyle olmaz ya. Sizi terbiyeye davet ediyorum ben, terbiyeye gerçekten, hakikaten terbiyeye davet ediyorum. Böyle bir şey yok, gerçekten böyle bir şey yok, hayret bir şey ya…” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın