Rusya’daki vahşi saldırının şifreleri Netanyahu’nun şiirinde saklı!

Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar Rusya’da gerçekleşen saldırıda İsrail detayına dikkat çekerek, “Ruslar, saldırının faillerini Benyamin Netanyahu ulusa sesleniş konuşmasındaki Bialik’ten okuduğu şiirin satırlarının aramasında aramalı” dedi.

Bilindiği gibi dün vahşice  gerçekleşen hain terör saldırısında Rusya’nın başkenti Moskova’da taşeron terör örgütü DEAŞ bir saldırı gerçekleştirmiş olup, hain saldırıda 143 kişi hayatını kaybetmiş 146 kişi  de yaralanmıştı.

“ARKA PLANDA İSRAİL VAR” İDDİASI

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlense de İsrail’in dahil olup olmadığı şüphesi gündem oldu. Ben bunu yakaladığım zaman çok şaşırmıştım ve televizyonlarda dillendirmiştim. Ruslar dün ‘Bunun arkasında İsrail var’ gibi bir takım cümleler kurdu.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarının ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ulusa sesleniş konuşmasında Bialik’ten bir şiir okudu. Bialik’ten okuduğu şiirin muhatabı Ruslardı ve Ruslardan intikam almayı dillendiriyordu şiir.

Hayyim Nahman Bialik, Rusya’nın Volhynia bölgesindeki Radi’de geleneksel bir Yahudi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Bialik Zhitomir’de bir yeşivada eğitim görür. 17 yaşındayken Litvanya’nın Volozhin kentindeki büyük Talmudik akademiye gönderilir ve burada Aydınlanma hareketinden etkilenerek Hovevei Zion grubuna katılır.

Bialik yavaş yavaş yeşiva hayatından uzaklaşır. Ve Bialik, Netenyahu’nun alıntı yaptığı bu şiirini: Çok sayıda Yahudi’nin öldürüldüğü Kişinev Pogromundan sonra 1903’te yazar.

Peki şiire konu olan Yahudileri öldürenler kim?

Kişinev pogromu: Rus İmparatorluğunun Besarabya bölgesinin (bugün Moldova’nın) başkenti Kişinev’de, 6-7 Nisan 1903 tarihinde Yahudilere karşı gerçekleştirdiği, 50 Yahudinin öldürüldüğü 600’ünün yaralandığı ayaklanma. İşte Netahyahu’nun alıntısı Bialik’in bu olaydan sonra yazdığı bu şiirinden.

Rusların ‘Bunun arkasında İsrail var’ gibi bir cümle kurmaları ilginç. Ukrayna savaşında Rusların Bibiyar’ı vurmaları, Dinyeper nehri kenarındaki en büyük yahudi yerleşim yerlerini, havraları vurmaları ile beraber Rusya ile yaşanan bir gerginlik var.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın