Bilim Kurulu üyesinden sonbahar için aşı müjdesi!

Türkiye ve dünyayı etkisi altına alan ve hayatı altüst eden koronavirüs salgınını önlemek amacıyla alınan önlemler tam olarak yeterli olmadı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşı çalışmalarının şu an 3. fazında olduğunu, bir sonraki fazda otoriteler tarafından onaylanma aşamasından geçeceğini paylaştı.
Ülkemizde görülen koronavirüsü kapsamında vaka sayıları günlük olarak açıklanıyor. Sağlık Bakanlığı corona virüs canlı verileri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Zaman ilerledikçe tablolardaki büyük değişim dikkat çekiyor.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, koronavirüs aşı çalışmalarında büyük bir yol katedildiğini ve Ekim-Kasım aylarında hastalara uygulanabilecek duruma gelebileceğinin müjdesini verdi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları akademisyeni ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarının dünya genelindeki durumunu paylaştı.
ÇALIŞMALAR 3.FAZDA
Kara, aşı çalışmalarındaki aşamaları gösteren tabloyu yayınlayarak, çalışmaların şu an faz 3’te olduğunu, yani binlerce kişiyle aşının koruyuculuğuna yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Bir sonraki fazda aşının insanlarda kullanılabilir olduğunun otoriteler tarafından değerlendirileceğini paylaşan Kara, aşının ekim, kasım ayı gibi kullanılabileceğini belirtti.
EKİM VE KASIM AYINDA KULLANILABİLİR
Kara, “Kovid-19 aşı çalışmalarının bugün için dünya genelindeki durumu, şu an faz 3’te olan aşının Ekim-Kasım ayı gibi kullanılabilme ihtimali görünmekte” ifadelerini kullandı.
BAKAN VARANK YERLİ İLACIN ÜRETİLDİĞİNİ DUYURDU
Bakan Varank, “Yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı üretmiş olduk. Ruhsatlandırma aşamasına gelmiş olması bizim açımızdan hem mutluluk hem de gurur verici” dedi. Yerli sentez Favipiravir ilacının ruhsatlandırma aşamasının tamamlanması sonrasında, tedavide kullanılması ve ihraç edilmesi planlanıyor.
TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS VAKALARINDA SON TABLO
Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Haziran koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye’de son 24 saatte 1195 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 15 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 175 bin 218, can kaybı 4 bin 778 oldu. Bakan Koca yaptığı “Yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki artış, beklenen artışın sınırında.” değerlendirmesi yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın