Coronavirüs ABD’de kırıp geçiyor, son 24 saatte 1590 yeni can kaybı

ABD’de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 1590 artarak, 40 bin 690’a yükseldi.
Koronavirüsün en çok etkilediği ABD’de, bilanço her geçen gün ağırlaşıyor.
Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 24 bin 499 artışla 759 bin 786’ya çıktı.
Salgında ölenlerin sayısı ise 1590 artarak, 40 bin 690’a ulaştı.
TRUMP: 65 BİN VE ÜZERİ ÖLÜM BEKLİYORUZ
ABD Başkanı Donald Trump, 65 bin ve üzeri ölüm beklendiğini duyururken, nüfusu 320 milyondan fazla olan ülkede şimdiye kadar 3 milyon 882 binden fazla kişiye test yapıldı.
ABD genelinde salgının merkezi ve en fazla can kaybının yaşandığı yer New York olurken, eyaleti sırasıyla New Jersey ve Massachusetts izliyor.
70 bin 980 korona hastasının iyileştiği ülke genelinde, 115 bin 990 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor.
ÇİN’İ SUÇLUYORLAR
Öte yandan bundan birkaç ay öncesine kadar Çin’i bu salgında mücadele konusunda sürekli öven ABD Başkanı, iç politika hesaplarına düştü.
Ağız değiştiren Trump yönetiminde, “Çin’in salgına ilişkin bilgileri dünyadan sakladığı” ve “virüsün Vuhan’da bir laboratuvardan sızmış olabileceği” şeklinde Çin’i hedef alan iki suçlama öne çıkıyor.
ÇİN STRATEJİSİ
ABD’de koronavirüs salgınının kaynağına yönelik tartışmanın giderek alevlendirilmesi, salgının Washington tarafından Çin stratejisinin bir parçası olarak kullanılacağını gösteriyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Rusya:Moskova’daki katliamın arkasında 3 ülke var

Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi’nin Başkanı Aleksandr Bortnikov, Moskova’da bulunan “Crocus City Hall” adlı konser salonunda …

Bir yanıt yazın