ABD ajanı Metin Topuz’a 8 yıl 9 ay hapis cezası!

ABD konsolosluk çalışanı Metin Topuz, FETÖ’ye yardımdan suçlu bulunarak tutukluluk halinin devamına karar verildi.
ABD İstanbul Başkonsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz’un yargılandığı davada, karar çıktı.
FETÖ ile bağlantılı eski polis müdürleri ve askerlerin yanı sıra firari eski savcı Zekeriya Öz’le irtibatlı olduğu iddia edilen ve casusluk suçlaması yöneltilen ABD İstanbul Başkonsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz’un yargılandığı davanın duruşması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
BERAAT TALEP ETTİ
Mütalaaya karşı son savunmasını yapan sanık Metin Topuz, suçlamaları reddederek beraatini talep etti.
8 YIL 9 AY CEZA ALDI
Topuz’un savunmasının ardından karar açıklandı. Topuz, FETÖ/PDY’ye yardım suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, Topuz’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan ABD Büyükelçiliği de Metin Topuz’un tutukluluk halinin devamına ilişkin bir açıklama yayınladı
ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “ABD’li yetkililer, Metin Topuz’a yönelik davada İstanbul’daki tüm duruşmaları izlemişlerdir. Bugünkü kararın derin hayal kırıklığı içindeyiz. Bu kararı destekleyecek inandırıcı bir delil görmediğimiz gibi, kararın süratle üst mahkeme tarafından bozulmasını diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın