Sıhhi ve sağlık şartları taşımayan olay sahra hastanesi mühürlendi iddiası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da eleştirdiği Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu  sözde sahra hastanesi, Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından” sıhhi şartların sağlık hizmeti sunmaya uygun olmadığı” gerekçesiyle  mühürlendiği iddia edildi.
CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüse karşı ihtiyaç halinde kullanılmak üzere TÜYAP Fuar Alanı’nda hazırladığı sahra hastanesi Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Mühür tutanağında “Müdürlüğümüzce yapılan incelemede sıhhi şartların sağlık hizmeti sunmaya uygun olmadığı” ifadesi yer aldı. Tutanakta hastane için ruhsat başvurusunun yapılmadığı ifade edildi: “Fuarcılık alanının sağlık hizmeti vermek amaçlı hastaneye dönüştürülmesine dair müdürlüğümüzce herhangi bir ön ruhsat başvurusunun olup olmadığı sorgulandı ve mevcut böyle bir izin başvurusunun olmadığı ilgililerce ifade edildi.”
İNCELEME YAPILMIŞTI
Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dün öğleden sonra hastanenin kurulduğu açıklanan TÜYAP Fuar Alanı’nda inceleme gerçekleştirmişti. İnceleme esnasında CHP milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer de olay yerinde hazır bulunmuştu.
ERDOĞAN ELEŞTİRMİŞTİ
Sahra hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirisine konu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şu yanıtı vermişti: “Adı üstünde sahra hastanesi, Bir sahrada kurduğumuz geçici bir hastane, sürekli bir hastane değil. Eleştirenler bunu bir şehir hastanesi gibi düşünüyor ya da devlet hastanesi gibi düşünüyorlar. Öyle bir şey değil, bu sahra hastanesi. Sahra hastanelerinin büyük bir kısmı çadırdır. ‘Vay efendim işte burada bir hastane, ameliyathane yok, şu yok, bu yok vesaire’. E siz de gidin ameliyathaneyi yapın o zaman.” Kaynak:Karar

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın