MİT mensubunu ifşa eden Odatv müdürü gözaltında!

Odatv geçtiğimiz günlerde Libya’da şehit düşen 2 MİT mensubundan birinin kimliğini yaptığı haberle deşifre etti. Skandal haber sonrası harekete geçen emniyet Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nu gözaltına aldı. Habere sosyal medyadan tepki yağdı. Odatv’nin skandal haberini savunan ilk kişi ise CHP’li Tuncay Özkan oldu.
Libya’da Hafter milisleri tarafından düzenlenen saldırıda iki güvenlik personeli şehit oldu. Şehitlerin kimlikleri açıklanmadı ve resmi bir cenaze töreni düzenlenmedi. Olay ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şehitlerin MİT mensubu olduğunu bu ailelerinin deşifre olmaması için isimlerinin açıklanmadığını söylemişti.

ODATV DEŞİFRE ETTİ, AİLELERİNİ ZORA SOKTU

Odatv geçtiğimiz günlerde Libya’da şehit düşen 2 MİT mensubundan birinin kimliğini yaptığı haberle deşifre etti. Skandal haber sonrası harekete geçen emniyet Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nu gözaltına aldı.
Gözaltı kararının, ‘Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı’ başlıklı haber nedeniyle olduğu iddia edildi.

MİT KANUNUNA GÖRE SUÇ

937 SAYILI MİT KANUNU MADDE 28’DE; “MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini,makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir.

SOSYAL MEDYA’DA BÜYÜK TEPKİ

Odatv’nin skandal haberi sonrası sosyal medyada #odatvihaneti başlığı ile Odatv’ye tepki yağdı. Kimi kullanıcılar Odatv’nin bu yaptığını Cumhuriyet Gazetesinin “MİT Tırları” ihanetine benzetti. Kimisi ise bu yapılanın devlet görevini engellemeye teşebbüs olduğunu savundu.
Gazeteci Kenan Kıran ise bu yapılanın bir FETÖ taktiği olduğuna dikkat çekti. Kıran paylaşımında “Önceden Taraf gazetesi MİT mensuplarını deşifre ederdi, şimdi ise Oda TV” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın