Putin geri adım attı: Kimseyle savaşa girmeyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından Suriye’de artan gerilim hakkında ilk kez konuştu. “Hiç kimseyle savaşa girmeye niyetimiz yok” diyen Rus lider, ancak diğer ülkeleri Moskova ile ihtilafa girmekten caydırmak istediğini söyledi.
Suriye’nin İdlib kentinde 34 Türk askerinin Esed rejiminin hava saldırısında şehit edilmesinin ardından bölgede tansiyon yükseldi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerin kanını yerde bırakmayarak, rejime karşı Bahar Kalkanı Harekatını başlatmıştı.
Şu ana kadar 2 binin üzerinde rejim unsuru etkisiz hale getirilirken çok sayıda askeri araç, hava savunma sistemi ve silah depoları yok edildi.
RUS LİDERDEN İLK AÇIKLAMA
Askerlerini şehit edilmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk kez konuştu. Rus devlet ajansı TASS’a konuşan Rus lider, “Hiç kimseyle savaşa girmeye niyetim yok” dedi. Putin, Rusya’nın kimseyle savaşa girmeyi planlamadığını, ancak diğer ülkeleri Moskova ile ihtilafa girmekten caydırmak istediğini söyledi.

Öte yandan Putin’in bu açıklamasına bazı siyasi çevrelerce tepki yağdı. Putin’in bu açıklamasını samimi bulmadıklarını açıklayan siyasi çevreler, “Bu açıklamanın altında illaki bir hinlik aramak lazım. İstihbaratçı Putin, Türkiye’nin kararlı ve stratejik duruşu sayesinde ya geri adım attı ya da taktik değiştiriyor. İblib şehitlerimizin baş sorumlusu Esad ve onun bir numaralı destekçisi Rusya’dır. Hiç bir gerekçe bu katliamın üstünü örtemez”dediler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir yanıt yazın