İşte dünyanın hayran kaldığı adam!

Suriye’de Esed rejimi tarafından askerlerimize yönelik yapılan saldırının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait SİHA’lar, hedefleri tek tek yok ederek kısa sürede büyük başarıya imza attı. Çalışır durumdaki Rus savunma sistemini imha etmesiyle çok konuşulan Türk yapımı SİHA’lar, dünyada yankı bulmaya devam ediyor.
İdlib’de askerlerimize yönelik saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait SİHA’lar Halep’ten Lazkiye kırsalına kadar yüzlerce rejim askerini etkisiz hale getirdi, çok sayıda hedef nokta atışıyla imha edildi. Bir anda dünyanın gündemine oturan Baykar’ın üretimini üstlendiği İHA ve SİHA’ların destansı başarısıyla ilgi çarpıcı yorumlar gelmeye devam ediyor.
SELÇUK BAYRAKTAR’A BÜYÜK ÖVGÜ!
Portekizli siyaset bilimci ve Hudson Enstitüsü Araştırmacısı Bruno Maçaes, Türkiye’nin Suriye’deki büyük askeri başarısından övgüyle söz etti.
Türkiye’nin gücüne güç katan ve havada büyük üstünlük kuran SİHA’lar’a hayranlığını gizleyemeyen Bruno Maçaes, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar için ”Ortadoğu’nun kaderini değiştiren adam” değerlendirmesini yaptı.
AKTİF DURUMDAKİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ İMHA ETMESİ DÜNYADA ÇOK KONUŞULMUŞTU
Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’de Türk askerlerinin şehit edilmesinden sonra yaptığı operasyonlarda rejime ait 15 milyon dolar değerindeki Rus yapımı Pantsir S-1 (Sa-22) hava savunma sistemini imha etmişti. Tarihe geçen bu operasyon dünyada çok konuşulmuştu.
SINIFININ EN İYİSİ AKINCI’DA GERİ SAYIM
Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar Akıncı Taarruz İHA’da geri sayım sürüyor. Dünyada sınıfının en iyisi olması beklenen savaş uçaklarının yükünü azaltması beklenen Akıncı, havadan taarruz, havadan füze ve F-16 savaş uçaklarının taşıdığı 1 tonluk bombaları da kolaylıkla taşıyacak. 20 metre kanat açıklığı bulunan Akıncı’nın 4,5 ton kalkış ağırlığı bulunacak.
Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nda (TİHA), 6 yapay zeka bilgisayarı bulunduğunu söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li Onursal Adıgüzel’den eşine kıyak

Ataşehir’de CHP’den belediye başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel, Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı …

Bir yanıt yazın