Elon Musk’tan itiraf gibi açıklama: F-35’in İHA karşısında ‘şansı yok

SpaceX havacılık şirketinin kurucusu ve Tesla CEO’su Elon Musk, ABD’nin F-35 avcı uçağının uzaktan kumandalı İnsansız Hava Araçlar’ına (İHA) karşı ‘şansı olmayacağını’ söyledi.
Elon Musk’ın askeri bir sempozyumda F-35’e alternatif oluşturulması ihtiyacına dair açıklaması sonrası başlayan tartışmalara Aviation Week editörü Lee Hudson’da katıldı. Musk, Hudson’un Twitter’dan yaptığı açıklamaya “Rakip (F-35’in), insan tarafından uzaktan kontrol edilen, manevra özellikleri artırılmış insansız bir savaş uçağı olabilir. F-35’in buna karşı hiç bir şansı olmayacaktır” yorumu yaptı.
​Defence News’te yer alan haberine göre ise Elon Musk, sempozyum sırasında, hava muharebeleri alanında yenilikçi fikirlerlerin olup olmadığıyla ilgili bir soruya, “Savaş uçakları dönemi geride kaldı” şeklinde yanıt vererek, geleceğin İHA’lara ait olduğunu kaydetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın