Türkiye, Esad mevzilerini füzelerle ateş altına aldı

Özellikle son birkaç gün İdlib’e askeri yığınak yapan Türkiye, rejim mevzilerini füzelerle ateş altına aldı. İdlib yakınlarındaki Binniş Köyü’nde yaşayanlar ise,Türk askerini Türk bayraklarıyla karşıladı. İşte yaşanan son gelişmeler…
Son dakika haberine göre Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de dün bir rejim helikopterinin daha düşürülmesinin ardından, yeni çatışma görüntüleri gelmeye devam ediyor.
Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Şam rejiminin Türk ordusunu hedef alan saldırılarının ardından Türkiye’nin bölgeye askeri yığınak yaptığını aktarıyor.
Ajans, İdlib-Halep arasındaki hatta rejim mevzilerine füze fırlatan Türk askerlerinin fotoğrafını dünyaya servis etti.
Ajanslr, bölgede yaşayanların Türk askerini bayraklarla karşıladığı fotoğrafları geçti.
Rejimin ve Rusya’nın saldırılarından Türkiye sınırına kaçan sivillerin barındığı kamplar ise, akşam saatlerinde topçu ateşlerine hedef oldu.
Muhalif kaynaklar, Esad rejiminin top atışları yaptığı Sarmada kampınınn Türkiye sınırına altı kilometre uzaklıkta olduğunu bildiriyor.
Birleşmiş Milletler ise, İdlib’de son üç ayda 830 binden fazla kişinin, son üç günde ise 143 bin kişinin yerinden edildiğini duyurdu.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, evlerini terketmek zorunda kalanların yüzde 80’den fazlasını kadınların ve çocukların oluşturduğunu vurguluyor. BM yetkilisinin verdiği bilgiye göre, bu hafta İdlib ve Halep’te 72 hastane ve sağlık merkezi saldırılar nedeniyle servis dışı kaldı.
BM Güvenlik Konseyi üyesi dört Avrupa Birliği ülkesi Belçika, Estonya, Fransa ve Almanya ile konseyin eski üyelerinden Polonya tarafından yapılan ortak açıklamada ise, İdlib’de dokuz yıllık iç savaşın en büyük felaketlerden birinin yaşandığı belirtildi. Açıklamada, geçen sene nisan ayından beri 1700’den fazla sivilinin çatışmalar nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.
Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib’in merkezi, 2015’te muhaliflerin kontrolüne geçti. Rusya ve İran’ın desteklediği Esad rejimi, İdlib’e saldırılarını son dönemde artırdı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın