Kanal İstanbul için 304 noktada sondaj, 97 noktada çevresel ölçüm yapıldı

İktidar ile muhalefeti bir kez daha karşı karşıya araya getiren Kanal İstanbul Projesi için ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan dikkat çeken bir bilgilendirme yapıldı. Bakanlık, proje kapsamında 97 noktada çevresel ölçüm gerçekleştirildiğini, 304 noktada ise 17 bin metre sondaj yapıldığını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kanal İstanbul Projesi için 200’e yakın akademisyen ve uzman ile 33 bilim dalında çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Projeye yönelik 97 noktada çevresel ölçüm gerçekleştirildi, 304 noktada ise 17 bin metre sondaj yapıldı.
“200 AKADEMİSYEN İLE UZMAN İLE ÇALIŞILDI”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Twitter hesabından Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin ‘2011-2019 Sayılarla Kanal İstanbul’ başlığıyla infografik yayımlandı.
İnfografikte söz konusu dönemde proje kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin kapsamlı bilgilere yer verildi.
Buna göre, Boğaziçi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi, Başkent, Atılım, Çankırı Karatekin üniversitelerinden 200’e yakın akademisyen ve uzmanla 33 bilim dalında çalışma yürütüldü.
“33 BİLİM DALINDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ”
Çalışma yapılan alanlar ise şunlar: “Hidrolik, jeoloji, zemin mekaniği, kaya mekaniği, hidroloji ve yer üstü havzaları, hidrojeoloji, hidrodinamik, su kalitesi ve sediment araştırmaları, tsunami analizi, deprem analizi, gemi trafik analizi, trafik (ulaşım) yönetim planı, gemi navigasyonu simülasyonu, işletme modeli, dalga modeli, heyelan tespit ve önlemi, inşaat yönetimi, şehir bölge planlama ve sosyolojik etki değerlendirme, ekonomi, hukuk, arkeoloji, flora (bitki) ve fauna (hayvan) habitatı, omurgasız hayvanlar, sürüngenler, kuş türleri, memeli hayvanlar, iç su balıkları, deniz biyolojisi, ekoloji, endemik ve nadir türler, sosyal araştırmalar ve anketler, atık yönetimi ile kültürel miras.”

304 NOKTADA SONDAJ HAMLESİ
Kanal İstanbul Projesi’ne yönelik 97 noktada çevresel ölçüm (ağır metal, toz, sediment, hidrolik ve benzeri), 15 noktada gürültü ve titreşim ölçümü, 304 noktada 17 bin metre sondaj (karada, denizde ve gölde) gerçekleştirildi. 8 noktada yer altı suyu akış tespit kuyusu, 17 noktada hidrojeolojik gözlem kuyusu açıldı.
57 kurum ve kuruluştan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) görüşü alındı ve sürece onların da katılımı sağlandı.
Proje için ayrıca Türkiye ve Fransa’da laboratuvar deneyleri ve simülasyonları gerçekleştirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tel Rıfat’ta Fransız yağımı terör örgütü YPG’ye ait tüneller görüntülendi

Suriye Milli Ordusu, Özgürlük Şafağı Operasyonu kapsamında PKK/YPG terör örgütünden temizlediği Tel Rıfat bölgesinde, teröristlere …

Bir yanıt yazın