Ak Parti Sözcüsü Çelik: Seçilene mazbata verilecek itiraz süreci sürüyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İstanbul’da oyların yeniden sayımına değinen Çelik, ”Seçilene mazbata verilecek, itiraz süreci devam ediyor” dedi.
Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ömer Çelik, ”Cumhur ittifakı yerel seçimlerde de destek aldı” ifadesini kullandı. Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:
Dünya demokrasi tarihine geçecek bir başarıdır bu. AK Parti 15’inci kez büyük milletimizin teveccühüne layık olarak seçimlerden birinci çıkmıştır. Demokrasi tarihinin kendi içerisinde bir takım genel geçer algıları vardır. Bunlardan bir tanesi; iktidardaki parti ya da partiler yıpranır, muhalefetteki partiler büyür.
Ama belki de dünya demokrasi tarihine geçecek şekilde, sürekli iktidardaki parti olan AK Parti büyümekte, milletle bağını kopartmaktadır.
Bu desteğe layık olmak için, AK Parti, sürekli olarak milletle bağını nasıl güçlendireceğini çeşitli birimlerle değerlendirir.
“TALEBİMİZİN REDDEDİLMESİ ORTAYA KAOTİK BİR TABLO ÇIKARDI”
İstanbul’daki seçim sonuçlarına itirazları ve oyların yeniden sayılmasını değerlendiren Çelik şu ifadeleri kullandı: Fark 29 binden 14 binlere kadar düştü. Büyük seçmen kitlesinin olduğu bir seçimde berraklaşması gerekiyor. Arkadaşlarımız YSK’dan tüm ilçedeki sandıkların sayılması talebinde bulundular. Maalesef talebimiz kabul edilmedi. İstanbul Avrupa’nın pek çok ülkesini geçebilecek nüfusa sahip. Dünyanın gözdesi olan metropolü yönetecek kimsenin o koltuğa tartışmasız olarak oturması gerekir. Burada ortaya konulan iddialar oyların tamamen sayılmasının vatandaşının iradesinin billurlaşması açısından önemli olduğunu gösteriyordu. Bunun reddedilmiş olması durumu berraklaştırmadı. Tam tersine daha kaotik bir durum ortaya çıktı. Olağanüstü itiraz yoluna başvuracağız. CHP sürekli olarak ‘İstanbul seçim sonuçlarını kabul etmiyorsunuz’ diye açıklama yapıyor. Arzumuz sonuçların net bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Başvurduğumuz yollar bizim icat ettiğimiz yollar değildir. Biz meşru itiraz süreçlerini sürdürürken sürekli olarak bize ‘meşru haklarınızı kullanmayın, bu sayımdan vazgeçin’ demenin manası nedir? Bu itiraz müessseleri sonucun berraklaşması için yasal hakların kullanımı çerçevesinde gündeme gelmektedir.
“İSTANBUL’DAKİ SEÇİMLER ANKARA GİBİ BERRAKLAŞMASI GEREKİYOR”
İtiraz hukukidir. Olağanüstü itiraz yolu kanun koyucunun cevaz verdiği bir yoldur. Ankara örneğinde gördük. İtirazlarımızı yaptık. Netice itibarıyla YSK karar verdi. İlgili aday mazbatasını aldı, tebrik aldı ve Anıtkabir’e girdi. Sahte bir ünvanla Anıtkabir defterini suistimal etmedi. Milli irade tecelli etti. Biz de ‘vatandaşımızın emri buymuş, başımızın üstünde’ dedik ve seçim sonucu gerçekleşmiş oldu, Ankara yeni belediye başkanı ile tanışmış oldu. Ankara gibi İstanbul’un da berraklaşması gerekiyor. Düne kadar ‘YSK’yı tehdit ediyorsunuz’ diyorlardı. Şimdi utanmayacaklar mı? YSK talebimizi reddetti. Medyayı, Anadolu Ajansı’nı eleştirebilirsiniz. Ama tutup da AA’nın genel müdürünü tehdit ederseniz, ailesini tehdit ederseniz, şahısları hedef göstererek medya organlarındaki başındaki ailelerin soyadlarını verirseniz bu olsa olsa nefret suçuna girer. Anayasa’nın 138. maddesi açıkça yargıçlara telkin, tavsiyede bulunulmayacağını söylüyor.
ERDOĞAN’DAN TÜM TEŞKİLATA TALİMAT
Sayın Cumhurbaşkanımız, beldelerde, illerde, ilçelerde vatandaşın verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için araştırma talimatı vermiştir. Vatandaşımızın memnun olmadığı konular hangisidir? Beklentileri ne şekildedir? Milletin ruh köküne bağlı siyasi hareket olarak siyasetimizi nasıl yönetmeliyiz? Bunun anlaşılması için bütün birimlere talimat vermiştir.
Bugün, şimdiye kadar seçim sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak değerlendirme sunumu yapılacaktır.
26-28 NİSAN’DA KAPSAMLI İSTİŞARE TOPLANTIMIZ OLACAK
Parti olarak faaliyetlerimiz aksamaksızın sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Moskova’ya ziyaretleri oldu, dün Bolivya Devlet Başkanı’nı kabul ettiler. Cumhurbaşkanımız siyasetin temel ilkesi olarak milletle AK Parti’nin bağlantısının kurulmasının bir genel başkanı olarak buna önem veriyor. 26-28 Nisan tarihinde Kızılcahamam’daki MYK, MKYK, Bakanlar Kurulu, Kadın Kolları MYK, Gençlik Kolları MYK, İl Başkanlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları ve belde başkanları katılacaktır. Bu toplantı seçimin üzerinden henüz 1 ay geçmeden gerçekleşecek en kapsamlı istişare toplantısı olacaktır.
“UMUYORUZ Kİ SAADET HANIM’IN KATKILARI OLACAKTIR”
İnsan hakları yargısına önümüzdeki dönemde daha çok ihtiyaç duyulacağı belirtiliyor. İsrail örneğinde olduğu gibi uluslararası hukuka karşı pervasız yaklaşımların olduğu bir dönemde insan hakları daha da önemli hale gelecek. Umuyoruz ki önümüzdeki dönemde Saadet Hanım’ın katkılarıyla birlikte bu prensiplerin korunmasına Türkiye’den seçilmiş bir hakim olarak katkıları olacaktır.
İSRAİL’DE YAPILAN GENEL SEÇİMLER
Çeşitli konularda aralarında görüş farklılığı olsa da Filistinliler’e hepsinin arasında bir yarış olduğunu görüyoruz. Netenyahu da içeride birçok yolsuzlukla karşı karşıyayken bunları unutturmak için saldırgan yaklaşımda bulundu. Buna başta Cumhurbaşkanımız ve Türkiye olarak Avrupa ve pek çok yerde tepkiler geldi.
İTALYA’YA SÖZDE SOYKIRIM TASARISI TEPKİSİ
İtalya olarak Libya’da 1940’a kadar yaptığınız eylemlerle yüzleşmenizde fayda vardır. Kurduğunuz kamplarda binlerce Müslüman hayatını kaybetmiştir. Burada kimyasal silah kullanımı, teslim olan savaş esirlerinin bile öldürülmesi son derece vahim işlere imza atmışlar. Etnik temizlik yapılmıştır. Bu konudaki yüzleşmelerin tarihe ve insanlığa katkıda bulunacağını söylüyorsanız lütfen kendi tarihinizle yüzleşin. Cumhurbaşkanımız açıkça ‘gelin arşivleri açalım’ diye açık çağrı yapmıştı. Bu soykırım ekonomisinin İtalyan parlamentosunda yeni bir tutum olarak tavır olarak ortaya çıkıyordu.
Önümüzdeki dönemde göç krizi, terörle mücadele gibi işbirliği yapacağımız alanlar vardır. Siyasetçilerin yapacağı iş bugünü yönetmek ve geleceği inşa etmektir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın