Bağımsızlık referandumu ile Kürt- Arap savaşı kapıda!

Şer odakları, Orta Doğu’nun puslu vadisinde bu kez “Büyük Kürdistan Projesi”nde devrede. Irak’a huzur getirmeyi vaad eden emperyalist ve sömürgeci ABD ve onun diğer yardakçıları, bu İslam coğrafyasını kana buladılar.

Huzur vaadiyle gelen bu emperyalistler, ne kadar mukaddes belde ve mabed  varsa hepsini yıkıp viraneye çevirdikleri gibi, İslam toplumlarının örf ve adetlerini ahlaki değerlerini yerle bir ettiler. Sözde Irak’ın toprak bütünlüğünü savunmak, daha önceleri var olan İslam’ın kardeşlik duygularını ve İslam adaletinin eşitlik ilkesini ortadan kaldırmak için göreve getirdikleri işbirlikçileri sayesinde yapmış oldukları tahribatları tamamlayan ABD ve diğer emperyalist güçler şimdilerde de Irak’ın toprak bütünlüğünü yok etmek ve yeni Kürt-Arap savaşının ateşini çıkarmak için referandum fitilini ateşlemiş bulunuyorlar.

ABD’nin ve diğer emperyalist güçlerin, maşası, oyuncağı hatta kuklası olan Mesut Barzani, Saddam Hüseyin’in Irak halkına yapmış olduğu kötülüğü Kuzey Irak’taki Kürt halkına aynı zamanda kardeş komşu ülkelere de yapmaktadır. ABD’nin ve diğer emperyalist güçlerin bir türlü huzur bulunmasını ve gelinmesini istemediği Orta Doğu coğrafyasında Türkiye’nin, İran’ın Güneyinde, Suriye’nin de kuzeyinde bir Kürt devletinin kurulması için ateşlemiş oldukları sözde bağımsızlık ateşi yine Ortadoğu’yu yakıp yıkacağı gerçeği ortadır.

Yıllarca Türkiye’nin vermiş olduğu kırmızı pasaportla söz de ABD ve Avrupalı dostlarında hak arayışına çıkan Barzani’nin görüyoruz ki fitne, bölücülük ve Müslüman kanını akıtmak için eğitim almış. Yıllardır bölgemizdeki Kürt halkına huzur vermeyen Ermeni asıllı Ermeni Taşnak aynı zamanda ASALA  terör örgütlerinin devamı  olan PKK ile YPG de aynı değirmenlere su taşımaktadırlar.

Bu hainlerin ne İslamiyet ne de Kürtlükle alakaları bulunmamaktadır. Orta Doğu coğrafyasını yönetilebilir küçük güdümlü devletçikler haline getirmek isteyen bu şer odaklarına karşı Türkiye, İran, Irak ve diğer İslam ülkeleri yek vücut olmaları gerekmektedir.  Türkiye’nin de ulusal çıkarlarını yok sayacak olan bu çıkış sırasıyla Suriye, İran ve Türkiye’ye de randevu niteliğindedir.

Türkiye bu hain ve emperyalist tehlikeyi derhal bertaraf etmek için başta İrak, İran ve sözde diğer Müslüman ülkelerle temasa geçmeli, kardeş kanının akıtılmasına mani olacak sert adımlar atmalıdır. Barzani ve diğer sözde Kürt olduklarını öne süren aslında güdümlü terör örgütleri olan aynı zamanda Kürt olmayan bu hain bölücü örgütler, kirli ellerini Kürtlerin ve aynı zamanda komşu ülkelerin üzerinden derhal çekmelidirler.

Şimdi Irak’ın Kuzeyi’ne sözde bir Kürt devletinin kurulması için başlatılan “Bağımsızlık referandumu” çıkşı aslında yeni bir kardeş kanı akıtma projesidir. Yoksa Kürd’ü de, Lazı da, Müslüman’ı da düşünen yok. Düşülen tek şey oluk oluk Müslüman kanı akıtmaktır. Bu böyle biline daha fazla vakit geçirilmeden bu hain plan hayat bulmadan çökertilmelidir. Ne pahasına olursa olsun

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın