Sözlü ve İskilipli Atıf Hoca!

Cehalet çok büyük  bir tehlikedir. Toplumumuzun her kesiminde hastalık haline gelen her şeyi bilen adam olma salgını artık kronik hale gelmiştir.

Ülkenin her kesiminde ve her kademesinde bu hal hızla büyümektedir. Örneğin dağdaki çoban bile ağzı olduğu için konuşuyor. Bir  bakmışsınız adam ekonomist olmuş, siyaset bilimcisi olmuş, din alimi olmuş bildik bilmedik söylem ve eylemlerle ağzı olduğu için konuşuyor. Hiçbir hesaplama yapılmadan yapılan bu konuşmalar ve açıklamalar maalesef toplumda derin yaralar açmaktadır.

Bunlardan biri de milliyetçi ve ülkücü görünen Hüseyin Sözlü’nün topluma mal olmuş insanlara müştehit derecesindeki zatlara saldırılması dil uzatmasını hayra alamet olarak görmüyorum..

Siyaset adamı ağzından çıkanı arızalı olmayan kantarla iyi tartmalıdır. İslam alimlerinin buyurduğu gibi, söz iki dudak arasında iken, hakimiyeti sözün sahibindedir. İki dudak arasından çıktıktan sonra zapt edilmesi mümkün değildir..

Bu gün ülkemizin manevi iklimi olan, tek hedefi dini İslam  ve cihanı şumul davası olan Atıf Hocay’a, tarihe kahramanlıklarıyla nam salmış olan Adana’nın belediye başkanının yapmış olduğu bu talihsiz konuşmayı çok ayıplıyorum..

Ülkemizde yaşanmaya devam eden kritik süreç içerisinde, milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli olduğu şu zaman diliminde, siyasilerimizin kullanacakları her kelimenin, her cümlenin, her konuşmanın çok büyük bir önem arz edeceği böyle bir dönemde Adana Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu konuşmada; dönemin mahkemelerinde hukuk katliamına uğramış, milletimizin vicdanında aklanmış, İskilip’te, Çorum’da, İç Anadolu’da kısaca İslam coğrafyasında şehit olarak kabul gören İskilipli Atıf Hoca için sarf etmiş olduğu kelimeleri ve hakareti esefle kınıyorum..

Tarih boyunca çeşitli mahkemeler, birçok kararda hatalar yapmış, yanlış kararlar vermiş ve masum kişiler maalesef hak etmediği cezaları almışlardır. Yakın tarihimizde, idam edildikten sonra mahkemesi yapılan çeşitli görüşlere sahip kişiler bunlara birer örnektir.

Bizler bile hiçbir suçumuz olmadığı halde askeri mahkemelerde ve karargahlarda az işkence görmedik. Ve  nasıl ki, 12 Eylül sonrası mahkemelerde, vatanı milleti bölmeye çalıştıkları iddiası ile idam edilen ülkücü şehitlerimiz vatan haini değilse, İskilipli Atıf Hoca da aynı şekilde milletimizin vicdanında temizdir, değerlidir ve vatan haini değildir.

Bu vesile ile Sayın Başkan’dan, milletimizin en hassas olduğu bu dönemde söylemlerinden dolayı kırılan kalpleri onarmaya, yanlış anlamaları bertaraf etmeye, milliyetçi ve muhafazakar insanlarımızın değerlerini anlamaya aziz milletimizden özür dilemeye davet ediyorum…

Sayın Sözlü’nün bu talihsiz konuşmayı yapmakla kimin ekmeğine yağ sürmek istediğini şahsen merak etmekteyim. Seçim sürecinde bu talihsiz konuşmayı yapması ülkücü camiaya verilen en büyük zaradır.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın