IŞİD Haçlı taşeronudur

Orta Doğu Coğrafyasına huzur bir türlü gelmiyor. Her gün bomba kan göz yaşı haberleri geliyor. İslamiyet ile alakası olamayan cahillerin, haçlı taşeronlarının verdikleri zarar çok büyük.

Dinde reformcuların, vehabilikle üreyen selefilik, tüyler ürperten fotoğraflarla dehşet saçarken, şimdilerde de  IŞİD dedikleri güya Irak Şam İslam Devleti, el Kaide’den kopmuş, tâlî derecede bir örgüt iken,  birdenbire palazlanarak devlet olma, şeriat ve hilafet ilân etme iddialarına kadar gelmiş.

Ne kadar tuhaftır ki; IŞİD denen taşeron örgüt,  5-7 bin kişi ile  ülke işgal edebiliyor? Karşısında düzenli bir ordusu bulunan Irak Merkezi Hükümeti ise, tek bir mermi sıkmadan apar topar kaçıyor. Türk Devletine karşı  cesur demeçler veren Irak merkezi hükümeti ne hikmetse bize karşı cesaret damarları kabarıyor.  Haçlı  ve batı uşaklığına gelince de sırayı kimseye kaptırmıyor. İşte necip Türk Milleti’nin asaleti burada yatıyor. “Vatan Sevgisi İmandandır” Hadisine sımsıkı sarılan aziz milletimizin evlatları, vatana yönelen her emperyalist güce karşı koymasını bilmiştir. Vatan sana canım feda demesini bilmiştir. Bunu sözde değil eylem ile de tescil etmiştir. Bunun gerçekçi belgesi  Çanakkale Destanı’dır. IŞİD kendi ayakları üstünde duran bir örgüt değildir. Koltuk değnekleri var. Bunlar bilinen sömürge devletleridir. IŞİD’i imha ile ilgili Ülkemizin Yönetim kademesindekilerin hesapları nedir bilmiyoruz.  Buna rağmen IŞİD ile alakalı çok şaibeler olduğu yönünde kulağımıza gelen bir çok söylem var. Bu söylemlere inandıklarımız da  var, inanmadıklarımız da.

Mesela;  Kuzey Irak’ta İşgal niye olmadı da Musul ve Kerkük işgal edildi?  Burası sözde Kurulacak bir devletin  Başkenti diye  mi? Yoksa bölgede kargaşalıklar çıkarılmak suretiyle geniş topraklı bir  Kürdistan devleti kurulması için altyapı çalışması oluşturma çabası mıdır? Musul ve Kerkük’ün işgal edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile  bilinmeyen bir pazarlığın  işareti midir?  Türkiye’nin bu rezalete  susması  petrole karşı Musul ve Kerkük’ün sözde Kürdistan’a dahil edilmesine göz yumma politikası mıdır?

Petrol  antlaşmasıyla Lice’de bayrak inmesi , Çok uluslu PKK’lıların Barış Sürecini baltalamak için yol kesmeleri,  çocuk kaçırmaları , Mavi Marmara davasına bakan mahkemenin İsrail genel kurmay başkanıyla, dört bakan hakkında kırmızı bülten çıkartması, dev projelere imza  atmamızla, halkın ilk defa  bizzat devlet başkanı seçmeye hazırlanmasına denk gelmesi gerçekten tesadüf değildir.

Şu unutulmamalı. Musul asla ve asla vazgeçeceğimiz bir  yer değildir.  Her ne kadar Sömürgeci dünya menfaati icabı bu işgal karşında susuyor ve bir tek kelime dahi etmiyorsa,  burada bir sebep aramak lazım. Irak’taki tahribat tamamlandıktan sonra, Van, Diyarbakır, Silopi, kısacası Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne de işgal teşebbüsleri olabilir. Yılan küçük iken kafası ezilmelidir. Sebep ve sonuç iliksisine girmeden vatanımızın her karışına ve soydaşlarımızın  her birine yönelen bu emperyalist eylemler şiddetle karşılık bulmalıdır.  Uyanık ol aziz millettim. Emperyalist oyunlara gelme, boyun eğme.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın