Merkez Bankası FAST limitini 50 bin liraya yükselti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) alınan yeni kararı açıkladı. 7 gün 24 saat boyunca bankalar arası hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde üst limit 50 bin lira olarak güncellendi.

Herhangi bir zaman dilimine takılmadan anında para göndermeyi sağlayan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi işlemlerinde üst limit artırıldı. Bugünden itibaren işlem başına ödemelerin üst limiti 50 bin liraya yükseltildi.

Böylelikle 7 gün 24 saat boyunca 50 bin liraya kadar olan bakiyeler istenilen anda istenilen kişiye ve kuruma Elektronik Fon Transferi (EFT) yapılabilecek.

FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100 bin liraya kadar işlem yapılabiliyor.

Merkez Bankası’ndan açıklama

Merkez Bankası’nın internet sitesinde yer alan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:FAST Sistemi’nde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021’de ödemelerin üst limiti 50 lira olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 21 Aralık 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 50 bin liraya yükseltilmiştir. FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100. bin liraya kadar işlem yapılabilmektedir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın