Yeniden kapanıyoruz! 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkmak yasak!

Son dakika haberi: Türkiye, 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde tam kapanmada olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra açıklama yaptı.

Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merak edilen tüm detayları kabine toplantısından sonra açıkladı.
Son dakika haberi: Koronavirüsle mücadelede yeni bir döneme geçiliyor. Vaka sayıları Ramazan başında 60 bin bandının üzerine yerleşmiş, kısıtlamalar artırılmıştı. İlk iki hafta sona erdi, bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeni kararlar aldı.

29 NİSAN-17 NİSAN TARİHLERİNDE TAM KAPANMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek tüm Türkiye’nin merakla beklediği kararları açıkladı.

Bugüne göre, 29 Nisan Perşembe akşamı başlayacak tam kapanma, 17 Nisan Pazartesi sabahına kadar devam edecek. Tüm saatler sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Şehirler arası seyahat izne tabi olacak. Yüz yüze eğitime ara verilecek. Geçtiğimiz yıla benzer şekilde, istisnalar haricinde tüm iş yerleri kapalı olacak.

İşte Erdoğan’ın son dakika açıklamalarından satırbaşları:

HEDEF 5 BİNİN ALTINDA VAKA

Tedbirlerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık.

Vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmemiz gerekiyor. Aksi halde ağır faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz.

‘FEDAKARLIK’ VURGUSU

Önümüzdeki günlerde biraz daha fedakarlık yapmamız önem arz ediyor.

YOĞUN BAKIM ÜCRETİ ALAN ÖZEL HASTANELERE UYARI

Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Hukuken bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilemez. İlave ücret talebiyle karşılaşan vatandaşlarımız bu durumu bildirirlerse failleri hakkında gereken işlemler derhal yapılacaktır.

Bakan Koca yeni haritayı paylaştı! İşte il il son durum

MUHTARLARA AŞI MÜJDESİ

Muhtarlarımızın aşılarına başlayacağının müjdesini de vermek istiyorum.

TÜM DETAYLARIYLA TAM KAPANMA

29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 5’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

TOPLU ULAŞIMA YÜZDE 50 SINIRI

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası seyahat için istisna teşkil etmeyecektir.

ZİNCİR MARKETLER KAPALI OLACAK

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir.

SINAVLAR ERTELENDİ

Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitimlere ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …