Varis’in panzehiri Yeşil Domates olduğunu biliyor muydunuz?

Varisler damarların genişlemesi ve kan toplanmasıyla oluşur. İlerledikçe ağrı verici olmaktadır. Her ne kadar varisten tıbbi yollarla kurtulmak mümkünse de, evde kendiniz de basit bir yöntemle kurtulabilirsiniz.

Varisli damarları yeşil ve kırmızı olgun domateslerle iyileştirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte formülü. Yeşil domatesle varis tedavisi içim birkaç adet yeşil domatesi dilimlere ayırın.

Varisli damarların üzerine bu dilimleri yerleştirin. Dilimleri sabitlemek için de bir bandajla sarın. Deri üzerinde karıncalanma hissedene kadar domatesleri damarların üzerinde tutun. Ardından bandajı açarak domatesleri çıkarın ve damarları soğuk suyla yıkayın. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayın.

İki gün gibi kısa bir zamanda venöz düğümler kaybolmaya başlar, damarlardaki şiş ve ağrı ortadan kalkar.  Bu işlem ara vermeden 7 gün süreyle tekrarlanabilir.

Olgun kırmızı domatesle de varis tedavisi mümkün mü?

Elbette mümkündür. Bu metot da bir önceki ile benzerdir. Olgunlaşmış domatesleri yıkayın ve dilimler halinde kesin. Ağrılı damarlara koyduğunuz domates dilimlerini ara sıra değiştirip 3-4 saat boyunca damarların üzerinde tutun.

Bu işlemi akşam saatlerinde yapmanız daha iyi sonuç verecektir.bDomates iyileştirici özelliklere sahip çok şifalı bir sebzedir; çünkü içinde aspirine benzeyen özellikte bir madde vardır. Bu asit, kanı seyrelten bir antikoagülan olarak düşünülür. Yine domates, kan damarı duvarlarını güçlendiren flavanoidlere sahiptir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın