TCG ANADOLU, SİHA GEMİSİNE ÇEVRİLECEK

ABD’nin S-400 alımı sebebiyle vermediği F-35’lerin donanma versiyonu TCG Anadolu’ya konuşlandırılacaktı. Geminin akıbeti merak konusu olurken, Türkiye TCG Anadolu’yu SİHA’larla donatacağını açıkladı. Bu durum Yunan basınında yer geniş edindi: “SİHA’larla donatılmış Türk amiral gemisinin Doğu Akdeniz’deki kabiliyetleri göz ardı edilemez. Geniş deniz alanlarını izleyebilir veya amfibi operasyonları destekleyebilir.”

ABD, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımını bahane göstererek, F-35’in ortak yüklenicilerinden Ankara’yı programdan çıkardı. Türkiye 20’si donanma versiyonu olmak üzere toplam 120 adet uçak siparişi vermişti. Ankara bu süreç devam ederken, sadece F-35’lerin “B” yani donanma sürümünün iniş kalkış yapabileceği TCG Anadolu’yu üretti. Amaç F-35B’leri buraya konuşlandırmaktı. Ancak süreç bu şekilde ilerlemedi ve uçaklar Türk Hava Kuvvetleri yerine ABD Hava Kuvvetlerine teslim edildi. Durum böyle olunca da TCG Anadolu’nun ne olacağı en büyük merak konularından biri oldu. Bu merak kısa bir süre önce son buldu. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin TCG Anadolu’yu üreteceği yerli ve milli SİHA’larla donatacağını açıkladı.

“TÜRKİYE, TCG ANADOLU’YU SİHA’LARLA DONATACAK”

Demir’in açıklamalarına geniş yer veren Yunan basını, Türkiye’nin savaş gemisi TCG Anadolu’yu SİHA’larla donatacağını yazdı. 30 ila 50 arasındaki SİHA’nın TCG Anadolu’ya konuşlandıracağı haberde yer aldı.

“SİHA’LARLA BİRLİKTE TCG ANADOLU’NUN KABİLİYETİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ”

Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının uzun süre havada kaldığına ve silah taşıyabildiğine vurgu yapan Yunan basını, “SİHA’larla donatılmış Türk amiral gemisinin Doğu Akdeniz’deki kabiliyetleri göz ardı edilemez. Geniş deniz alanlarını izleyebilir veya amfibi operasyonları destekleyebilir” ifadeleri kullanıldı.

“SİHA VE İHA’LARDA YOL HARİTAMIZ MEVCUT”

İHA ve SİHA’larda yol haritalarının mevcut olduğunu ifade eden Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Mini İHA’yı daha gelişmiş hale getirdik. Mikro diyebileceğimiz İHA’lara ve daha büyük İHA’lara ihtiyacımız var. Bunları geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.

“TCG ANADOLU, SİHA GEMİSİNE ÇEVRİLECEK”

TCG Anadolu’yu SİHA gemisine çevirecek sabit kanatlı İHA’ların geleceğini belirten Demir, “Gemilere iniş yapabilecek İHA konusunda çalışma var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2’yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir SİHA vurucu gücümüz olacak” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avustralya hayran kaldı: F-35’in yapamadığını yapıyor

Avustralya Askeri Havacılık Tarihi, yerli ve milli olarak üretilen 5. nesil savaş uçağı KAAN ile …