Soylu: Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz ama bizde kalsın

FETÖ’nün sözde TSK imamı Adil Öksüz ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Soylu “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK’ya, DHKP-C’ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ’ye de yapıyoruz. Ankesör ve büfe soruşturmalarında yüzde 40 etkin pişmanlık oldu” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ’nün ‘TSK imamı Adil Öksüz’ün nerede olduğunu bildiklerini söyledi.
“ADİL ÖKSÜZ’ÜN NEREDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ”
Canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Soylu, Öksüz ile ilgili “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK’ya, DHKP-C’ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ’ye de yapıyoruz. Ankesör ve büfe soruşturmalarında yüzde 40 etkin pişmanlık oldu” açıklaması yaptı.
“BU BİR ZİHNİN HASTALIKLI HALİ”
Soylu “Kılıçdaroğlu’nun peşine adam taktınız mı? Devlet imkanlarını kullanarak CHP’de bir açık arama gibi bir tutumunuz var mı?” sorusuna da şu cevabı verdi:
Bu bir zihnin hastalıklı hali. Birilerinin peşine adam takıldıysa devlette bunu bilmemek mümkün değildir. Deli saçması bir konu bu. Devlet beni izliyor diyor, peki izledi de ne oldu? Ne yapacaktınız da devlet bunu engelledi? Siyaset açık bir alandır. Kendine gelen haberleri doğru sayarak, bir süreç oluşturmak isteyebilir. Bunu daha çok marjinal partiler yapardı geçmişte. Bunu konuşmaya bile gerek yoktur, marazi bir haldir, yok hükmündedir.
ADİL ÖKSÜZ 3 YILDIR ARANIYOR
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz, yaklaşık 3 yıldır her yerde aranıyor.
16 Temmuz sabahı Ankara’daki Akıncı Üssü yakınlarında yakalanan Adil Öksüz, 18 Temmuz’da getirildiği Sincan Batı Adliyesi’nde hakim Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz’ın karara itirazını da Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ‘delil yetersizliği’nden reddetti. Öksüz, 21 dakika kaldığı Sincan’daki adliyeden çıkarak kayıplara karıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın