Simitler yerde Milli Eğitim Bakanı nerede?

Sosyal medya bu çirkin görüntülerle çalkalanıyor. Milli Eğitim Bakanı ve ilgili kurumlardan çıt yok. Çanakkale’de hoşafın yanına ekmek bulup yiyemeden şehit düşen çocuk yaştaki aslan şehitlerimizden bugüne Allah’ın nimetini ayaklar altına alan tören olsun diye birbirine simit atan ve yere düşen simitleri çiğneyen şımarık Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrencilerine kalan geçmişini unutan bir nesil. Sosyal Medyada bu ibretlik tepkiler çığ gibi büyürken ilgili kurumlar ortada yok.

“Nereden Nereye?” dedirtecek bir neslin bozulmuşluğunu gözler önüne sergileyen bu sadistçe tören bize Çanakkale’yi, çöplükte ekmek toplayıp evinde aç bekleyen çocuklarını doyurmak için götüren çaresiz anne ve babaları hatırlatıyor. Bu sapık tören bize, “Komşusu aç iken bizden değil” Hadis-i Şerifini hatırlatıyor.

Nimetin emeğin kıymetini bilmeyen, açlığın ve yokluğun ne olduğunu bilmeyen şuursuz ve şükürsüz bir şekilde gelen gençlikten başka ne beklenir? Düşününüz yerde  ekmek görünce kaldırıp üç kere öpüp alnına koyan bir nesilden; liseye yeni başlayan öğrencilere “simit atma töreni” düzenleyen bir gençliğe. Aynı zamanda bu sapık töreni izleyip de soruşturma başlatmayan eğitim kurumuna ve Milli Eğitim Kurumuna.

Bir medya kuruluşu olarak, onları eğiten eğiticileri, okul yönetimini onları büyüten anne ve babaları hem kınıyor hem de yazıklar olsun diyerek ilgili kurumları soruşturma açtırmaya davet ediyoruz. Allah bu nimeti ayaklar altına almayı eğlence haline getirenleri ve göz yumanları, zevkle seyredenleri bu nimete muhtaç eylesin diyor sözü sosyal medya üzerinden gelen tepkilere bırakıyoruz.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın