Pompeo, Fener Rum Patriğinde ne arıyor?

Sözde müttefik ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bölge ülkeleri ziyaretleri kapsamında İstanbul’a da gelecekmiş. Ancak Pompeo’nun açıklanan programında, İstanbul’da sadece Fener Rum Patriği Bartholomeos’la görüşeceği belirtiliyor. Şer tohumu ekmeye gelen Pompeo Fener Rum Patriğinde ne aradığını merak ediyoruz.

Dünyanın birçok ülkesine teröristlere destek vermekle bilinen ABD’nin eski bir ajanı aynı zamanda bakanı olan Pompeo’un Paris’in ardından İstanbul’a geçecek ve İstanbul’da sadece Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya gelerek bir fitne ateşini ateşleyecekleri kesin.  Şu hadsizliğe bir bakar mısınız? Bu eski ajanın ziyaret açıklamasında “Bakan Pompeo, Fener Rum Patriği Bartholomeos’la Türkiye ve bölgedeki inanç konusunu ve inanç özgürlüğü konusundaki dünya genelindeki güçlü duruşumuzu ve desteğimizi görüşecek” denilirken, Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bu saygısızca yapılan ziyaret hakkında resmi muhataplarıyla görüşmeyecek olmasına dair herhangi bir açıklama ya da yorumda bulunmaması apayrı bir kafa karıştırıcı olay olarak karşımızda duruyor.

Bize göre, hadsiz Pompeo Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bugün Kıbrıs’ın Kapalımaraş bölgesine yapacakları ziyarete bir tepki olarak bu ziyareti gerçekleştiriyor. Terörden beslenmeyi alışkanlık haline getiren ABD’nin günü geldiğinde yine terörden yok olacağı kesindir. Orta Doğuyu ve gelişmeye açık ülkelerin yöneticilerini terör ve para ile ele geçiren ABD, artık yolun sonuna geldiğinin farkında olmalı ki bu defa din ve inanç üzerinden kriz ve kaos avına çıkıyor olmalı.

Sorarım size!

Yıllardan beri bize dost gibi görünen bu çakma sözde müttefik ABD, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaktan öte ne yaptı? Askerimizin başına çuval mı geçirmediler.  Türkiye ile savaşsınlar diye teröristlere silah yardımımı yapmadılar. Her seferinde ülkemizi geriye götüren askeri ve yarı sivil ihtilaller mi yapmadılar. Daha hangisini sayalım Allah aşkına.

Atatürk’ten sonra uyutulan Türkiye artık Osmanlı ruhu ile yeniden uyanmıştır. Kardeşleri ile kucaklamayı bilmiştir. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye dünyadaki haksız olayları uzaktan seyreden değil, taraf olan risk alan bir ülke haline gelmiştir. Bölgede güçlü Türkiye istemeyen bu emperyalistler, çıkarlarını korumak adına bizi bin bir türlü belaya bulaştırmaya çalışmaktadırlar. İnanıyorum güçlenen ve ayık olan Türkiye artık bu tür hilebazlıklara izin vermeyecektir. Daha önceleri bizi kuşatmaya almak isteyenler hezimete uğradılar. Aynı zihniyet tetikte beklemektedir. Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve daha birçok bölgede sinsi oyunlar içerisinde oldukları gördük. Halen ülkemizi pısırıklaştırmaya ve halkı devlet düzenine baş kaldırmaya yeltenen emperyalistler, her yönüyle bizi kuşatmaya almak istiyorlar. Bu tehlike karşında millet ve devlet olarak el ele vermeliyiz. Çünkü bizim bizden başka dostumuz yoktur. Lütfen balık hafızalı olmayalım. Kardeş Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ çıkarmasında kimlerin kimlerle beraber olduğunu unutmayalım. İşte bu yüzdendir ki Pompeo, Fener Rum Patriğinde ne arıyor? Sorusuna cevap arıyoruz.

Zamanlamasını çok manidar bulduğumuz bu ziyaretin altında hangi fitne ateşinin ateşleneceğinin şahsen merak ediyoruz. Haydut ve şımarık çakma müttefik diplomasi kurallarını hiçe sayarak böyle bir ziyareti gerçekleştiriyor olması karşında Türkiye misli ile güçlü bir şekilde karşılık vermelidir. Elbette ki sabır zamanın en iyi ilacıdır. Ama bizim ilacın vereceği şifayı beklemeden bütün diplomatik kural ve temayülleri hiçe sayan bu küstah ziyaretin altında yatanları enine boyuna araştırmamız lazım.

Bildiğiniz gibi çakma müttefikimizin ajan bakanı daha önce de Kıbrıs’ta Rum kesimini ziyaret etmiş, Türk tarafına uğramadan soluğu Yunanistan’da almıştı. Aynı kafa bu kez Türkiye’deki mevkidaşını yok sayarak, Türkiye’de gerçekleştireceği bu şer ziyaretin ardından programa göre Gürcistan’a geçecek ve burada da Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Başbakan Gaharia, Dışişleri Bakanı Zalkaliani’yle bir araya geldikten sonra Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği II. İlia’yla da bir görüşme yapacakmış. En enteresanı da buradan topladıkları bilgileri veya ektikleri nifak tohumunun meyveleriyle birlikte soluğu İsrail’de Başbakan Netanyahu’nun yanında alacakmış.

Anlaşılıyor ki; bu hainler, güçlü bir İsrail’in temelini atmak için İsrail’in Birleşik Arap Emirlikleri ve bölge ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirme girişimlerini ve bölgedeki İran etkisi konularını ele alacaklar. Bu çerçevede Pompeo’nun İsrail’den sonraki ziyareti Birleşik Arap Emirlikleri’ne olacakmış. Pompeo Abu Dabi’de Veliaht Prens Muhammed Bin Zayd’la bir araya gelecek. Ziyarette güvenlik konusundaki iş birliği ve bölgesel meseleler ele alınacakmış. Acaba gerçekten bu konular mı ele alınacak bilemiyoruz.

Pompeo, unutma ki diplomasi kurallarını alt üst eden bu girişiminiz doğru değil. Kuşkularımız zirvede yapmışken, gözlerimiz üzerinde. Bundan sonrasını artık siz düşün Pompeo!

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın